Van links naar rechts: Marieke Verhoef, Marjet Pak en Alie Kersbergen
Van links naar rechts: Marieke Verhoef, Marjet Pak en Alie Kersbergen

Alice Haar- en Huidverzorging gaat over in andere handen

Algemeen

Bodegraven

Nog even en dan gaat Alice Haar- en Huidverzorging over in andere handen. Met ingang van 1 januari zwaaien Marjet Pak en Marieke Verhoef de scepter over de kapsalon, schoonheidssalon en pedicuresalon. Alie Kersbergen neemt dan na ruim 46 jaar afscheid van haar salon.

 door Edith Op de Woerd

Ondernemersdochter Alie Kersbergen (65) startte in september 1975 haar eigen kapsalon. Ze had 5 jaar ervaring opgedaan in loondienst toen haar moeder stopte met snoepjeswinkel ‘Bodegraafs Chocoladehuis’ en het pand Kerkstraat 53 dus vrijkwam. Ze zette de stap om een eigen kapsalon te beginnen. Alie: “Tijdens mijn eerste 5 jaar als werkneemster heb ik veel geleerd en vooral gezien wat er beter kon. Ik ben een kwaliteitsfreak. Ik zie mijn werk als een dienstverlenend beroep en daar schortte het weleens aan bij mijn werkgever. Toen de kans zich voordeed om een eigen salon te beginnen, heb ik dan ook geen moment getwijfeld.”

Nog geen drie jaar later bleek het pand al te klein en verhuisde Alie met haar salon naar Kerkstraat 12. Hier begon zij ook met schoonheidsbehandelingen en kwam er een pedicure bij. Dat was het uiteindelijke doel van Alie: ‘complete verzorging van top tot teen’.

Zorg, aandacht & liefde
In 2011 verhuisde Alice Haar- en Huidverzorging naar Kerkstraat 74, waar het bedrijf nog altijd is gevestigd. De laatste tijd begon Alie over de bedrijfsopvolging na te denken. “Mijn echtgenoot Rob geniet al van zijn pensioen en samen reizen we graag. Ik vroeg mij af, wat is de beste manier om de zaak in de huidige vorm te laten voortbestaan?” Alie is gaan zoeken naar mogelijkheden. Zij had niet verwacht dat de verkoop zo snel een feit zou zijn. “Toen ik met Marjet en Marieke in contact kwam, was er meteen een klik. Zij denken hetzelfde over de wijze van uitoefenen van ons beroep: met zorg, aandacht en liefde dienstbaar zijn aan onze klanten met een team van toegewijde en vakkundige medewerksters.”

Stilstand is achteruitgang
Voor Marjet en Marieke is het niet de eerste kapsalon waar zij samen eigenaar van zijn. 8 jaar geleden openden zij Kapsalon Mooi Woerden. Enkele jaren later verhuisden ze binnen Woerden naar een groter pand in de Voorstraat. Inmiddels bestaat hun team uit negen medewerksters. Maar zoals Marjet zegt: “Stilstand is achteruitgang.” Marieke vult aan: “Het begon weer te kriebelen.”

Alice Haar- en Huidverzorging kwam voor hen precies op het juiste moment in beeld. Met Alie hadden ze direct een klik. Deze mooie zaak is veel meer dan alleen een kapsalon. “Het is het totaalconcept wat ons in deze salon aantrekt.” Beide dames hebben met alle medewerksters van Alice gesproken en ook tijdens deze besprekingen proefden ze alleen maar positiviteit. “Het is duidelijk dat hier een hecht team aan het werk is, vrouwen die iets voor elkaar over hebben en er vooral alles aan willen doen om tevreden klanten te hebben en te houden.”

“Klanten vragen me vaak wat ik nu ga doen met mijn vrije tijd, na zoveel jaren gewerkt te hebben in de zaak,” vertelt Alie. “Maar al die 46 jaren heb ik niet ervaren als werk; ik heb het met ontzettend veel plezier gedaan!” Alie zal niet uit het dorpsbeeld verdwijnen. 

Ze blijft voorlopig bestuurslid van de BOV (Bodegraafse Ondernemers vereniging) en wil zich bezighouden met gemeentepolitiek. “Ik heb in de salon veel van klanten gehoord. Daarom wil ik proberen de politiek dichter bij de mensen te brengen.” Alie heeft zich daarom aangemeld voor de kandidatenlijst van de VVD voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. 

“Natuurlijk zal ik straks meer tijd hebben voor mijzelf. We kunnen bijvoorbeeld wat makkelijker op vakantie gaan. We houden allebei van wintersport, dus in januari vertrekken we naar de sneeuw! En er zijn nog wel wat bestemmingen waar we graag naartoe willen.”

Mooi voor iedereen
Marjet en Marieke, beiden getrouwd en moeder van drie kinderen, starten meteen in het nieuwe jaar in hun nieuwe salon en zullen deze op de vertrouwde manier voortzetten. De medewerksters van het team van Alice hebben aangegeven graag door te blijven werken in de salon. Na verloop van tijd zal de huidige naam van de salon wijzigen in ‘Mooi bodegraven’. Er zal, naast het huidige systeem van reserveren, een online afsprakensysteem worden opgezet en de dames zetten de weg naar duurzaam ondernemen voort. Hun motto is en blijft: ‘mooi voor iedereen’.