Christelijke kerken van Reeuwijk en Bodegraven bidden samen voor eenheid, respect en tolerantie

Met als thema ‘Licht in het duister’ wordt in de week van 16 tot en met 23 januari 2022 weer de Week van Gebed voor de eenheid georganiseerd. We doen dit in Reeuwijk, Bodegraven en Nieuwerbrug met digitale gebedsvieringen, die soms ook fysiek kunnen worden bijgewoond. 

Het thema is toepasselijk in deze tijd. We leven in een wereld die hunkert naar licht in de duisternis. De wereldwijde coronapandemie en de economische, politieke en sociale crises die daaruit voortvloeien laten eens te meer zien hoe belangrijk het is te vertrouwen op God en op zoek te gaan naar Zijn licht. Door samen te bidden en samen te vieren ervaren we eenheid en tegelijk tonen we verantwoordelijkheid voor anderen door de problemen in de samenleving in de voorbeden een plek te geven. 

Reeuwijk
De gebedsvieringen worden steeds verzorgd door andere kerken en kunnen via de aangegeven websites worden meebeleefd. In Reeuwijk beginnen de gebedsvieringen om 19.30 uur.


• Maandag 17 januari door Christengemeente Elim via www.elimreeuwijk.nl.
• Dinsdag 18 januari door RK Geloofsgemeenschap De Goede Herder via www.kerkomroep.nl, Reeuwijk, HH Petrus en Pauluskerk.
• Woensdag 20 januari door Protestantse Gemeente De Ark via www.kerkdienstgemist.nl, Reeuwijk-Brug, De Ark.
• Donderdag 21 januari door Hervormde Gemeente Sluipwijk via www.sluipwijksekerk.nl.
• Vrijdag 21 januari door Hervormde Gemeente Reeuwijk via www.hervormdreeuwijk.nl. 

Bodegraven
In Bodegraven zijn er dagelijks van 19.15 uur tot 19.50 uur digitale en/of fysieke gebedsvieringen. De fysieke vieringen zijn onder voorbehoud dat het i.v.m. de coronamaatregelen kan. Raadpleeg daarvoor de website van de betreffende kerk of geloofsgemeenschap. 

• Maandag 17 januari RK Geloofsgemeenschap St Willibrordus. Fysiek: St Willibrorduskerk, Overtocht 18, Bodegraven Livestream: www.kerkdienstgemist.nl. Zoek op ‘Bodegraven’ en vervolgens ‘St Willibrordus, naar kerk’, kies dan de liveviering.
• Dinsdag 18 januari Hervormde gemeente Bodegraven-Nieuwerbrug. Digitaal: www.hervormdbodegraven.nl onder ‘Luister live’, Dorpskerk.
• Woensdag 19 januari Pinkstergemeente Morgenstond. Fysiek: Salvatorkerk aan de Vrije Nesse, Bodegraven.
• Woensdag 19 januari Brugkerk Nieuwerbrug. Fysiek: Brugkerk aan de Bruggemeesterstraat in Nieuwerbrug Digitaal: www.brugkerk.nl of www.youtube.com, zoek op Brugkerk Nieuwerbrug.
• Donderdag 20 januari PKN Wijkgemeente Emmaüs. Fysiek: Ontmoetingskerk aan de Spoorstraat 11. Digitaal: www.pge.nu of www.youtube.com, zoek op PGE Bodegraven.
• Vrijdag 21 januari Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt. Fysiek: Ichtuskerk, Stationsweg 17, Bodegraven. Digitaal: www.kerkdienstgemist.nl. Zoek op ‘Bodegraven’ en vervolgens ‘GKV Ichtuskerk Bodegraven, naar kerk’.
• Zaterdag 22 januari Gereformeerde Gemeente Bodegraven. Fysiek: Bethelkerk, Dronensingel 2, Bodegraven. Digitaal: (nog niet zeker) www.ggbodegraven.nl, ga naar Beeldverbinding – Bethelkerk. 

Kom kijken
Iedereen is van harte uitgenodigd om deze gebedsbijeenkomsten en live-uitzendingen mee te maken! Voor meer informatie kunt u kijken op www.weekvangebed.nl of www.raadvankerken.nl of contact opnemen met Jan Kromwijk, e-mail jan.m.kromwijk@gmail.com of tel. 06-10337988. 

Meer berichten