Boreftse Dorpskwis, herinnert u zich dit nog?

De Boreftse Dorpskwis, kunt u zich dit nog herinneren? Grote kans dat u zelf mee heeft meegedaan, aangezien er maar liefst 40 teams meededen. Het is inmiddels bijna anderhalf jaar geleden dat deze werd georganiseerd door zeven leden van KPJ Bodegraven. Dit werd gedaan omdat de KPJ zijn 70-jarige bestaan vierde.

De Dorpskwis was bedoeld als een eenmalig evenement voor alle bewoners van Bodegraven. Echter kreeg de organisatie zoveel positieve reacties dat zij hebben besloten om nog een editie te gaan organiseren. De datum voor de tweede editie van de Boreftse Dorpskwis is vrijdag 8 april 2022. De uitslagavond vindt drie weken later plaats op vrijdagavond 29 april 2022. 

Voor iedereen die het zich niet kan herinneren, een kleine uitleg. De organisatie heeft een kwisboek vol vragen en opdrachten opgesteld. Deze wordt op de avond van de Dorpskwis exact om 19.30 uur overhandigd aan de teamcaptain in het clubhuis van KPJ Bodegraven. De teamcaptain vertrekt hierna naar zijn of haar thuisbasis om met het team te beginnen aan de vragen en opdrachten: van kruiswoordpuzzels tot foto-opdrachten, van het thema muziek tot het thema sport: je kunt het zo gek niet bedenken! Om uiterlijk 23.30 uur levert de teamcaptain het – zo goed mogelijk ingevulde - kwisboek in bij de organisatie. Tijdens de kwis mogen alle mogelijke hulplijnen worden ingeschakeld: mobiele telefoons, laptops, kranten, opa’s en oma’s…

Aanmelden kan nu al door een e-mail te sturen met een teamnaam en de naam van de teamcaptain naar dorpskwis@kpj.nl. De samenstelling van het team mag je helemaal zelf bepalen. Dit geldt ook voor het aantal teamleden! Je kunt een team maken met vrienden, buren, collega’s, vage kennissen, etc. De ideale samenstelling is een mix van jong en oud, vanwege de diversiteit van de vragen. Het zou zomaar kunnen dat je tijdens deze avond op pad moet in het dorp om het juiste antwoord op een vraag te vinden… Ieder team wijst één teamcaptain aan, welke het team vertegenwoordigt.

Uiteraard hangt er een heleboel af van de maatregelen die dan gelden omtrent corona. Voorlopig is de organisatie positief gestemd en gaat men er van uit dat het evenement gewoon door zal kunnen gaan. Om dit evenement mogelijk te maken, is de organisatie nog wel op zoek naar sponsors. De sponsors kunnen kiezen uit diverse sponsorpakketten. Voor een ieder die hierin geïnteresseerd is kan voor meer info mailen naar dorpskwis@kpj.nl. 

Meer berichten