Afbeelding

Hallo! Ik ben Milou Visch (she/her), 21 jaar, ik kom uit Bodegraven en sta als derde op lijst van GroenLinks

Algemeen Politici aan het woord

De politiek lijkt voor veel mensen nogal saai. Voordat ik me in politiek had verdiept, zei het mij zelf ook weinig. Totdat ik erachter kwam dat er nog veel verbeterd kan worden. Ik kan erover klagen, maar ik kan er net zo goed zelf wat aan doen. Vandaar dat ik me afgelopen jaar heb aangesloten bij de fractie van GroenLinks. Sommige mensen zullen zeggen: ‘Jullie doelen zijn te ambitieus, en zo’n klein land als Nederland kan toch geen verschil maken.’ Maar als iedereen zo denkt, zal er nooit verandering komen. Echt iedereen kan een bijdrage leveren, ook al lijkt die soms klein. Denk aan soms de fiets te pakken in plaats van de auto, een dag geen vlees eten en bewuster nadenken waar je bijvoorbeeld je kleding koopt. Er zijn tegenwoordig heel veel tweedehands winkels die veel leuke spullen aanbieden. 

We moeten kijken naar de toekomst. Ons partijprogramma voor de komende gemeenteraadsverkiezingen is dan ook gebaseerd op de ‘Global Goals’. Dit zijn de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Die zorgen voor een duurzame wereld. Deze doelen hebben raakvlakken met problemen die ook in Bodegraven-Reeuwijk bestaan. Denk aan het terugdringen van ongelijkheid, een prettige en veilige leefomgeving en duurzame productie en consumptie. Het is daarom extra belangrijk om deze Global Goals te gebruiken als leidraad voor een beter Bodegraven-Reeuwijk.

Wel windmolens, geen kernenergie? Wel betaalbare woningen in de dorpskernen, geen dure villa’s in het Groene Hart? Wel constructief meedoen, geen ruziemakende politici? Stem dan op GroenLinks.

!