Afbeelding
Foto:

Maak kunst over ‘ons’ hoofdkwartier

Algemeen

Op zaterdag 19 februari geeft waterliniekenner Michiel van de Burgt een lezing over het Bodegraafse hoofdkwartier van de Oude Hollandse Waterlinie. Met deze lezing inspireert hij lokale kunstenaars om werk te maken voor de jubileumtentoonstelling.

Dit jaar is het 350 jaar geleden dat bij Bodegraven het prinselijk hoofdkwartier van de Oude Hollandse Waterlinie lag. Samen met drie schansen bij Nieuwerbrug en een groot legerkamp daar achter, was dat tijdens het Rampjaar 1672 de interessantste plek binnen de oorlog. Een belangrijk punt waar het Franse leger van Lodewijk XIV moest worden tegen gehouden. Hooggeplaatste gasten kwamen naar onze dorpen, hier vertrok men voor de grote veldslag bij Woerden en hier trokken Franse troepen over de bevroren waterlinie, waarna Zwammerdam en Bodegraven volledig werden verwoest.

Kom als kunstenaar op 19 februari om 14.00 uur naar de lezing. Luister naar deze spannende, lokale verhalen. Laat je door de vele bijzondere afbeeldingen inspireren voor een werk, dat vanaf augustus te zien zal zijn in het Groene HartHuys in Bodegraven, of het Wierickehuis in Nieuwerbrug.

Rond dit jubileum worden meer activiteiten georganiseerd. Bijvoorbeeld een historische tentoonstelling in het Evertshuis, de musical Water en Vuur en een historisch spektakel tijdens de najaarsmarkt. Kijk voor meer informatie op www.hoofdkwartier1672.nl en geef je op via info@kunstkringbodegraven-reeuwijk.nl.

Advertentie

Categorieën