Afbeelding

Heren BZ&PC winnen de ManMeer! Cup

Algemeen

BODEGRAVEN

De waterpolo heren van BZ&PC hebben voor de tweede keer in de historie van de club de ManMeer! Cup gewonnen. Coach Herman van Tongerloo zag zijn ploeg een van de beste wedstrijden van de laatste jaren spelen, en dat op het moment dat het moest. 

In september 2021 is begonnen aan het bekeravontuur. Met uitzondering van de eredivisie ploegen doen de landelijk spelende eerste ploegen mee aan de ManMeer! Cup. In een bijzonder seizoen met een flinke onderbreking door corona lukte het de Bodegravers elke keer een ronde verder te komen in ‘the road to Heerenveen’. Na winst in de halve finale in en tegen Haarlem werd de finale ook daadwerkelijk bereikt. 

Op de zaterdag voor Pasen ging BZ&PC naar Heerenveen om te spelen tegen het verrassende De Treffers uit Rosmalen. Gesteund door veel meegereisde, in het blauw en geel uitgedoste supporters speelde BZ&PC een zeer volwassen wedstrijd. De ervaren Tom Nederend nam zijn ploeg bij hand en scoorde na één minuut de 0-1. De Treffers probeerde vervolgens de 1-1 te maken, maar de verdediging van BZ&PC met René en Rob Peek afwisselend als mid-achters speelde ijzersterk. Op momenten dat De Treffers op doel kon schieten, lag daar Robin Nieuwhof. De keeper, die zijn vakantie in Curaçao had omgeboekt om aanwezig te zijn bij de finale, speelde een voortreffelijke wedstrijd.

Joey Schellingerhout kreeg middels een strafworp een levensgrote kans op de 0-2. De topschutter miste echter. Aanvallend lukte het BZ vervolgens niet door te drukken. Midvoor Rick Sandifort zat het niet mee in zijn acties. Het was Luca Groenendijk die zijn eerste twee kansen afmaakte en de comfortabele 0-3 op het scorebord bracht. In het slot van de eerste periode kreeg jonkie Stefan Sterk een strafworp. Dit keer liet BZ deze kans niet liggen. Luke Rijnbeek schoot de 0-4 tegen de touwen.

De comfortabele voorsprong werd in de tweede periode gestaag uitgebouwd. Joey Schellingerhout kwam langzaam op stoom en scoorde de 0-5. Het sterke spel werd voortgezet. Halverwege stond het maar liefst 2-10. In de derde periode werd het aan de zijde van BZ aanvallend wat minder sprankelend, maar de ruime voorsprong werd behouden. Het slotakkoord van BZ&PC was kenmerkend voor het team. Een break met overtalsituatie werd schitterend uitgespeeld. De bal werd links opgebouwd, ging met een pass volledig naar rechts, en vervolgens werd het doel gevonden. Uiteindelijk resulteerde de wedstrijd in een eindstand van 7-16.

Na de winst in 2016 werd BZ&PC wederom gekroond tot winnaar. Een ongekende prestatie van de dorpsclub uit Bodegraven! Na het feest in Heerenveen gingen de spelers terug in de supportersbus, waarna in Bodegraven in het clubhuis nog een feestje werd gevierd. Op vrijdag 22 april vanaf 20.15 uur wordt het feestje nog eens dunnetje over gedaan. Voor de wedstrijd tegen Swol om plek 3 in de competitie worden de spelers gehuldigd. Publiek is van harte welkom om het feest samen te vieren.