Afbeelding

Zomerbloemen brengen de zon in huis

Algemeen

Ben je toe aan het zomerse gevoel? Met veldboeketten vol zomerbloemen laat je op eenvoudige wijze de zon schijnen in je interieur.

Nu de zon steeds vaker schijnt, willen we de zomerse sfeer ook zoveel mogelijk in huis voelen. Bloemen zijn hier een ster in. De mooie kleuren, heerlijke geuren en afwisselende vormen halen de zomer in een handomdraai naar binnen. Kies zomerbloemen als lelies, gladiolen, calla’s en dahlia’s. Ze zijn niet alleen mooi van zichzelf; ze combineren ook perfect met elkaar.

Veldboeket

Echte zomerbloemen zijn bloemen die in de buitenlucht zijn gekweekt. Met een zogenaamd veldboeket versterk je het zomerse gevoel in huis. Je maakt een veldboeket door verschillende zomerbloemen te combineren en ze op een natuurlijke manier in de vaas te schikken. Het hoeft niet zo precies, zodat het er juist uitziet alsof je ze zelf uit een weiland hebt geplukt.

Goed om te weten

Voeg siergrassen toe aan je boeket, voor een nog frivolere en natuurlijkere uitstraling. Creëer lengte in je zomerboeket door lange bloemen te gebruiken. Snijd de stelen schuin af zodat de bloemen zoveel mogelijk water kunnen opnemen. Ververs het water om de paar dagen om zo lang mogelijk van je zomerboeket te kunnen genieten. Zet de zomerbloemen voor de afwisseling eens in meerdere kleine vaasjes in plaats van in een grote vaas.

Afbeelding

Advertentie

Categorieën