Zo’n zestig kinderen en hun ouders vierden de officiële opening van de nieuwste speelaanwinst in hun wijk.
Zo’n zestig kinderen en hun ouders vierden de officiële opening van de nieuwste speelaanwinst in hun wijk.

Voetbalkooi Weideveld officieel geopend

Algemeen

Bodegraven

Met een echte voetbalclinic, een springkussen en het doorknippen van een lintje door wethouder Jan Leendert van den Heuvel werd de voetbalkooi in de nieuwbouwwijk Weideveld is zaterdag officieel geopend.

Hoewel de nieuwe voetbalkooi in Weideveld al een paar weken volop wordt gebruikt, werd de nieuwste aanwinst zaterdagochtend 7 mei officieel geopend. Dat gebeurde met een klein buurtfeestje, een springkussen van Kim’s Springkussenverhuur en een clinic van voetbalschool Soccerdream. Wethouder Jan Leendert van den Heuvel verrichte met het doorknippen van een lintje de officiële openingshandeling. 

,,Een mooi moment”, noemde Van den Heuvel de opening. ,,We hebben best wat uurtjes overleg gehad over deze voetbalkooi. Het is fijn dat je met je best doen toch een resultaat bereikt waar vrijwel iedereen tevreden mee is: een kooi met kunstgras, een hekwerk dat niet te hoog is en een veilige situatie eromheen. Als gemeente investeer je hierin in de hoop dat kinderen er plezier aan beleven. Als ik nu hier in het zonnetje al die blije gezichten zie, top!” 

Volgens Van den Heuvel is het belangrijk dat er voor iedere leeftijdsgroep goede speelvoorzieningen zijn in een wijk. ,,Als je veertien bent, heb je niet zo veel aan een wipkip. Daarom is het belangrijk dat er voor alle leeftijden iets te doen is. Samen bewegen is bovendien gezond en verbindt.” 

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft de voetbalkooi gefinancierd en geplaatst. De feestelijke opening werd verzorgd door Bloeiend Weideveld, een nieuw buurtinitiatief dat bewoners van de wijk met elkaar in contact wil brengen, verbinden en activiteiten wil organiseren. Lia Lok, een van de oprichtsters, licht toe: “We willen de wijk ‘tot bloei’ laten komen. Iedereen leeft in z’n eigen bubbel van z’n gezin, vereniging of kerk. Wij geloven dat het heel verrijkend is om anderen te leren kennen. In navolging van andere wijken willen wij initiatieven in Weideveld ontwikkelen waarbij buurtgenoten met elkaar verbinden. Deze voetbalkooi was een mooie gelegenheid om een eerste activiteit te organiseren, maar we zijn van plan om nog veel meer te gaan doen.” 

Bewoners kunnen via bloeiendweideveld@gmail.com aangeven aan welke activiteiten zij behoefte hebben.

!