Cor van Velsen in gast van de streek.
Cor van Velsen in gast van de streek.

Cor van Velsen in radioprogramma Gast uit de Streek

Bodegraven

Cor van Velsen is maandag 4 juli om 20.00 uur te horen in het radioprogramma Gast uit de Streek. Zijn vader was de oprichter van Van Velsen reflectielijnen. Cor is de jongste van 9 kinderen. Zijn zus Ria van Velsen heeft in 1960 in Londen namens Nederland meegedaan aan de Olympische Spelen bij het onderdeel turnen.

Cor helpt nog steeds af en toe bij de zaak en draagt met trots het shirt met Van Velsen erop. Het bedrijf is inmiddels overgenomen door andere grote bedrijven maar de familienaam is na 84 jaar nog steeds gebleven en een sterk merk.

Naast 50 jaar gewerkt te hebben bij het familiebedrijf, heeft Cor ook heel veel gedaan voor de Bodegraafse gemeenschap. Hij was op twee weken na, 30 jaar lid van de vrijwillige brandweer, had diverse bestuursfuncties en was trompettist bij Semper Avanti. Hij rijdt op maandag als chauffeur op de buurtbus, op donderdag op de bus van de stichting Van deur tot deur en zit in het bestuur van de ouderenbond KBO. 

In 2002 is hij geridderd tot lid van de orde van Oranje Nassau. De uitzending wordt dinsdag 5 juli om 22.00 uur en zondag 10 juli om 19.00 uur herhaald. Het interview is zonder muziek terug te horen via Spotify.

Meer berichten