Afbeelding

Belangrijke 4-1 overwinning voor ESTO

Algemeen Sport

BODEGRAVEN - ESTO liet zich van een aanmerkelijk betere kant zien dan de tegenstander in het tweede bekerduel tegen Hillegersberg.

In het eerste half uur gebeurde er weinig. De ploegen waren gelijkwaardig en er werd goed gevoetbald. In de 30e minuut werd de saaie ban doorbroken met een eerste doelgerichte aanval van ESTO uit een diepe pass. Drie minuten later ging de bal op de stip voor het doel van Joey Anker en kwam ESTO op    0-1 achterstand.

Nog geen minuut later werd dat hersteld. Good-old scherpschutter Wouter-Jan Bos knalde uit een vrije trap vanaf de rand de gelijkmaker laag in de rechterhoek binnen. ESTO veerde op en pakte het laatste kwartier tot de rust het initiatief. In de eerste minuut van de verlenging van de eerste helft was er langs de lijn ter hoogte van de dug-out een soort rugby-scrummage, waaruit de bal plotseling richting het Hillegersbergse doel wegrolde. De buitenspelsituatie werd omzeild, Wouter-Jan omspeelde de Rotterdamse goalie en tikte de 2-1 voorsprong binnen.

Sterke tweede helft

Na de rust werd het even de Pim de Vissershow. Drie minuten na rust kwam hij na een prachtige aanval alleen voor de uitlopende keeper en ronde onberispelijk af, een doelpunt uit het spreekwoordelijke boekje. Hillegersberg schoof op richting ESTO-doel en gaf veel ruimte voor een counter. De zwart-witte verdediging onder leiding van Bas van Zoest had de zaakjes goed op orde. Joey hoefde nauwelijks in actie te komen. In de 57e minuut ging een mooie voorzet van Mats Boerboom richting Pim, die met een harde kopbal de eindstand van 4-1 verzilverde.

Erfenis

Voorafgaand aan het tweede bekerduel ESTO-Hillegersberg was een minuut stilte voor Ad Groeneveld. Ad overleed vorige week. Hij was een clubmens in hart en nieren en een geweldige vrijwilliger. Zijn kleinzonen pakten als pupil van de wedstrijd zijn erfenis op door stijlvol de aftrap te doen.

De kleinzonen van Ad Groeneveld zetten de erfenis voort.