Marlou Bink-Verkleij neemt afscheid als Kaaskoningin 2019-2022. Beeld: Lisanne van Uunen
Marlou Bink-Verkleij neemt afscheid als Kaaskoningin 2019-2022. Beeld: Lisanne van Uunen

Marlou is eindelijk Kaaskoningin af

Algemeen Human Interest

BODEGRAVEN - Marlou Bink-Verkleij draagt donderdag het stokje over aan de nieuwe Kaaskoningin. In 2019 had zij de eer om de rol te vervullen. Pas 3 jaar later is het de beurt aan een nieuwe koningin.

De van oorsprong Ouderwaterse is werkzaam als Director Marketing bij familiebedrijf Vepocheese en kijkt terug op een mooie - en door corona verlengde - zittingsperiode. “Ik ben niet opgegroeid met de traditie, maar heb wel ervaren hoeveel plezier het in Bodegraven brengt. Niet alleen voor mij als koningin, maar voor iedereen voor wie je ‘in functie’ optreed,” deelt Marlou. Ze kijkt dan ook met veel plezier terug op de bezoeken aan de Vijverhof en de Rijngaarde, waar haar aanwezigheid vele mondhoeken deed krullen.

Het ringsteken op de streekmarkt bleek wat moeilijker dan verwacht, net als het zingen met het koor. Toch kende het Najaarsmarktweekend voor Marlou eigenlijk enkel hoogtepunten. “De organisatie verdient ook echt complimenten. Alles was strak geregeld en verzorgd en ondanks het volle programma heb ik overal van genoten.” De foto die gemaakt werd met haar ouders en broer in het pand van Vepocheese pronkt nu bij de entree van het bedrijfspand. “Het blijft een prachtige ervaring om met onze medewerkers en klanten op terug te kijken.” 

Thuis wordt ze door haar dochters nog dagelijks de ‘Kaaskoningin’ genoemd, maar na donderdag zijn zij de enige. Haar zitting wordt vereeuwigd in het Kaasmuseum op Markt 1, waar ze tevens een bestuursfunctie vervuld.

Advertentie

Categorieën