Lodewijk XIV met zijn leger. Beeld: Femke van der Linden
Lodewijk XIV met zijn leger. Beeld: Femke van der Linden

Première musical Water en Vuur

Algemeen Cultuur

BODEGRAVEN- Op vrijdagavond 30 september gaat de gloednieuwe musical Water en Vuur in première in het Evertshuis. 

De voorstelling is speciaal geschreven voor het 350 jarig jubileum van de Oude Hollandse Waterlinie.

Het verhaal

De 21 jarige prins Willem III moet tijdens het Rampjaar 1672 ons land verdedigen tegen het oprukkende Franse leger. In Bodegraven verschuilt hij zich achter de waterlinie in de Kruidenburg aan de Dammekant. Hij staat zijn mannetje en probeert zelfs Woerden terug te veroveren. 

Ondertussen wordt een Limburgse soldaat verliefd op een boerenmeisje. Haar land is onder water gezet door zijn leger. Toch is ze ongerust, wanneer hij naar het slagveld moet. Als Franse troepen aan het einde van het Rampjaar de bevroren waterlinie oversteken, worden Zwammerdam en Bodegraven met de grond gelijk gemaakt. De harten van de soldaat en het boerenmeisje worden naar elkaar toe getrokken, maar tegengestelde belangen stoten hen steeds weer van elkaar af. Burgers zijn op de vlucht, er zijn belegerde steden en verwoeste dorpen. Een oorlogsverhaal dat na 350 jaar helaas nog heel actueel is.

De voorstelling is geschreven en geregisseerd door Nieuwerbrugger Michiel van de Burgt. Florian van der Reijden componeerde er prachtige muziek bij. Op vrijdag 30 september is de première en 1 oktober is de voorstelling in het Evertshuis te zien. De bijzondere geschiedenis van dit dorp speelt ook in andere theaters binnen de waterlinie.

De voorstelling begint om 20.00 uur, tickets kosten
€ 19,50 inclusief drankje. Voor meer informatie en het reserveren van kaarten zie www.evertshuis.nl

Voor overige speeldata en theaters zie www.musicalwaterenvuur.nl 

Kolonel Pain et Vin met Willem III. Beeld: Femke van der Linden
!