Het overdragen van de pollepels. Van links naar rechts: Gerlinde van Santen, Marjan van der Wel, Asha Bruinsma-Soedhoe, Marcel Bosch. Beeld: Rolf van Santen
Het overdragen van de pollepels. Van links naar rechts: Gerlinde van Santen, Marjan van der Wel, Asha Bruinsma-Soedhoe, Marcel Bosch. Beeld: Rolf van Santen

De Boreftse Eettafel start seizoen met nieuwe coördinatoren

Algemeen Human Interest

BODEGRAVEN - Na een veel te lange coronapauze heeft de Boreftse Eettafel afgelopen april eindelijk weer een heerlijk diner kunnen serveren aan hun gasten. Deze nieuwe opstart was ook een goed moment om de coördinatie van dit mooie vrijwilligersproject over te dragen. Vanaf de start in 2010 waren Marcel Bosch, mede vanuit het wijkteam Zuid, samen met Asha Bruinsma-Soedhoe de trekkers van het project. Zij hebben de ‘pollepel’ nu overgedragen aan twee nieuwe coördinatoren, Gerlinde van Santen en Marjan van der Wel. Asha en Marcel blijven betrokken bij de eettafel.

Marcel: “Je ziet dat een grote groep mensen behoefte heeft aan gezelschap en samen eten is een geweldige verbinder. En ze komen voor het lekkere eten voor een betaalbare prijs (à tien euro), ze laten zich echt verwennen.” Asha: “Het is mooi om te zien hoe sommigen wel een uur van tevoren al klaarstaan in hun ‘zondagse kleren’ voor een leuke avond uit. Dat geeft veel voldoening.”

Veel gasten komen trouw iedere eettafel en gelukkig ziet de organisatie ook steeds weer nieuwe gezichten. Voor alleengaanden is het soms een drempel om te komen, maar daarna komen ze steeds terug. “Aan tafel maak je nou eenmaal snel contact, ook al ken je niemand” merkt Gerlinde op. “Ik ben nog maar kort vrijwilliger”, zegt Marjan “en de sfeer is heel bijzonder. Zowel in de keuken als aan tafel wordt er volop genoten. Er kruipt iemand spontaan achter de piano en aan het eind van de avond is er een enthousiast applaus voor de hele ploeg.” Gerlinde: “Ja, we hebben een heel goed team vrijwilligers met goede koks, gastheren en gastvrouwen. Wij hebben dat zelf ook echt gemist in de coronatijd.”

Met de nieuwe coördinatoren is de continuïteit voor de komende jaren geborgd. De volgende Eettafel is op zaterdag 15 oktober, 18.30 uur in Rijngaarde. Op verzoek van de gasten staat een Indische rijsttafel op het menu. 

Aanmelden kan vanaf nu via deboreftseeettafel.nl/