Beeld: pexels.com
Beeld: pexels.com

Week van de Opvoeding biedt steuntje in de rug

Algemeen Agenda Human Interest

BODEGRAVEN -REEUWIJK - Van 3 t/m 9 oktober organiseert het Nederlands Jeugdinstituut de jaarlijkse Week van de Opvoeding. De week draait om ontmoeting en uitwisseling van kennis tussen ouders, medeopvoeders en professionals. Tijdens deze week organiseren verschillende organisaties activiteiten. Eén daarvan is Jeugdhulp praktijk Groei door Ervaring in Reeuwijk met vier gratis workshops online én op hun praktijk waarin ouders/opvoeders op interactieve wijze kennis ontvangen en uitdelen.

“Opvoeden is niet altijd makkelijk en brengt veel vragen met zich mee.” zegt Karien, therapeut en oprichter van Groei door Ervaring. “Elk jaar tijdens Week van de Opvoeding organiseren we gratis workshops. Dit jaar is dat ‘Samen delen, samen weten’. Er is vaak zoveel meer opvoedkennis dan we ons beseffen. Jouw kennis kan het antwoord zijn op iemand anders hulpvraag.” De verschillende activiteiten door heel Nederland richten zich op het delen en ontvangen van kennis rondom opvoeding.

Bent u benieuwd wat in uw omgeving verder nog wordt geregeld? Zoek op social media naar de hashtags #wvdo2022 en #samendelensamenweten. U kunt uiteraard ook de website van Het Nederlands Jeugdinstituut bezoeken. Ze hebben veel informatie over opvoeden, ouderschap en nog veel meer.