Doe je dansschoenen maar aan en droom weg bij Saturday Night Fever.
Doe je dansschoenen maar aan en droom weg bij Saturday Night Fever.

Filmmarathon in het Evertshuis

Algemeen Agenda Cultuur

BODEGRAVEN-REEUWIJK - Op zondag 20 november worden er maar liefst vijf filmklassiekers getoond, van 12.00 tot 00.00 uur in de theaterzaal van het Evertshuis. U kunt naar één film komen kijken of naar alle vijf!! Een kaartje kost slechts zes euro per film. Tussen de films is een pauze om gezellig een drankje te drinken in het Grand Café en ’s avonds is er een heerlijke ‘filmhap’.

De vrijwilligers van de filmcommissie hebben een shortlist gemaakt van filmklassiekers in diverse genres. Het publiek heeft gekozen via vele inzendingen tijdens de preview-avond, open dag in het Evertshuis, filmavond en de Najaarsmarkt. Dit zijn de vijf toppers geworden:

12.00 - 13.45 uur Abeltje

Als de liftjongen Abeltje zich weer eens in de nesten werkt, drukt hij in paniek de verboden knop in en zo beleeft hij allerlei avonturen. Nederlandse jeugdfilm (6+) uit 1998 gebaseerd op het gelijknamige boek van Annie M.G. Schmidt. Abeltje won op het Nederlands Filmfestival 1999 een Gouden Kalf.

14.15 - 16.05 uur Butch Cassidy and the Sundance Kid

Paul Newman en Robert Redford zijn twee overvallers die in het hele Wilde Westen gezocht worden. Een echte Western-klassieker uit 1969 die je gezien moet hebben!

16.30 - 18.30 uur Tootsie

Michael, een getalenteerde maar werkloze acteur, besluit zich voor te doen als een vrouw om een rol in een soap te bemachtigen. Deze hilarische komedie uit 1982 met Dustin Hofman in de hoofdrol werd bekroond met een Oscar.

19.30-21.30 uur Saturday Night Fever

Uit onzekerheid over zijn toekomst zoekt de 19-jarige Tony (John Travolta) zijn toevlucht op de dansvloer van de lokale discotheek. Wanneer hij daar Stephanie ontmoet, verandert alles. Doe je dansschoenen maar aan en droom weg bij deze heerlijke dansfilm uit 1977.

22.00-23.45 uur Bonny & Clyde

Het duo Bonnie Parker en Clyde Barrow werd als bankrovers wereldberoemd in de jaren dertig. Hun verhaal eindigde in een dodelijke hinderlaag van de politie, maar deze film uit 1967 bracht Bonnie & Clyde gespeeld door Fay Dunaway en Warren Beatty internationale bekendheid.

Ga voor meer informatie en reserveren naar www.evertshuis.nl.

Tootsie: een hilarische komedie uit 1982.
Afbeelding
Abeltje

Advertentie

Categorieën