Beeld: Promising Voices
Beeld: Promising Voices

Jubileumconcert Promising Voices

Algemeen Agenda Cultuur

BODEGRAVEN - In december 2020 zou interkerkelijk koor Promising Voices voor de vijfentwintigste keer de Volkskerstzang organiseren. Een groots jubileum kerstconcert in de Dorpskerk.  Maar door de lock-downs kon het concert niet doorgaan. Twee jaar later wordt het feest alsnog gevierd. Op 17 december voert Promising Voices twee keer, om 16.30 uur en om 20.00 uur, het jubileumconcert met het thema ‘Christmas makes everything new’ uit. 

De Volkskerstzang is een fenomeen in het Groene Hart. Het is een jaarlijks terugkerend hoogtepunt. Promising Voices is verheugd om bij dit jubileumconcert te mogen zingen dat Kerst alles nieuw maakt. Het is Zijn belofte aan ons. Waar we ook doorheen gegaan zijn in ons leven, wat het ons gekost heeft, wat er ook verloren is gegaan, we mogen weten dat met Kerst alles nieuw is gemaakt door Hem! We mogen opnieuw beginnen, elke keer weer!

Jubileum

Promising Voices telt nu ongeveer 65 leden. Wekelijks wordt er op dinsdagavond geoefend onder leiding van Leon van Veen, die al meer dan twintig jaar de dirigent is van het koor dat op 12 januari 1994 is opgericht. 

Tijdens het 25+2-jarig jubileum worden de solo’s gezongen door Suzanne van der Velde, Ariën Vink en Miranda de Vlieger. De zang wordt begeleid door vele muzikanten. Dominee Erick Versloot leidt de bezoekers door het programma en licht een aantal liederen toe. Het repertoire is gevarieerd en veelzijdig, van klassiek tot uptempo, maar ook traditionele samenzang.

Beeld: Promising Voices