Sandy Zwaan tijdens de meet-up over schoolmoestuinen. Beeld: mijnklimaatpartij
Sandy Zwaan tijdens de meet-up over schoolmoestuinen. Beeld: mijnklimaatpartij

Moestuin voor scholen

Algemeen Duurzaam

BODEGRAVEN-REEUWIJK - Er is een initiatiefgroep gevormd die alle scholen in Bodegraven-Reeuwijk gaat aanmoedigen om een schoolmoestuin te beginnen. 

In de week van 22 mei- de week van de schooltuinen- ontvangen alle scholen een flyer met uitleg hoe dit te doen. Dit is het resultaat van de meet-up van mijnklimaatpartij over dit onderwerp. Enkele scholen hebben deze stap al gezet, soms met eigen moestuinbakken, soms met de Hortus Populus samen.

Mede initiatiefnemer is Sandy Zwaan van Missie Moestuin. Zij heeft al ervaring met het ondersteunen van scholen, met praktische ondersteuning maar ook met lespakketten. “Alles wat je als kind leert, voelt, proeft en beleeft blijft een herinnering voor altijd! Ik draag daar graag mijn steentje aan bij. Het is heel makkelijk om het zo tot een fijne ervaring te maken, waar een kind ook nog veel van leert. Je kunt er ook heel goed de ouders bij betrekken”.

Klimaatboom

Op 22 mei ontvangen de scholen ook een klimaatboom. Dit is mede mogelijk gemaakt door het Bodegraafse timmerbedrijf Van den Oudenrijn, dat bij het 100-jarig bestaan geld heeft ingezameld als kado om de bomen te betalen. Daarbij wordt ook geadviseerd aan de scholen om de boom in een ‘snoepbosje’ te plaatsen, een klein voedselbosje, wat een kleine stap is naar een moestuintje.

Rafeltuinen

Ideeën om bij ruimtegebrek een moestuin te beginnen zijn er ook, bijvoorbeeld door te tuinieren bij de omheining van bedrijven of als rafeltuin in de buurt, wat her en der al gebeurt als ‘guerrilla gardening’ of stadstuinen.

Advertentie

Categorieën