vlnr: Marinka de Kok, Diana van Eijk, Inge Neeft, Stefan Gerts, Marjolein van Leeuwen, Arun Groenendijk. Beeld: Dorpsteam Reeuwijk-Dorp, Tempel en Buitengebied
vlnr: Marinka de Kok, Diana van Eijk, Inge Neeft, Stefan Gerts, Marjolein van Leeuwen, Arun Groenendijk. Beeld: Dorpsteam Reeuwijk-Dorp, Tempel en Buitengebied

Dorpswinkel in Reeuwijk-Dorp?

Algemeen Human Interest Nieuws uit dorp en wijk

REEUWIJK-DORP - Deze week ontvangen alle bewoners van Reeuwijk-Dorp, Tempel en buitengebied een enquête in de brievenbus. Iedere bewoner wordt verzocht deze enquête in te vullen, op papier of digitaal. Onder alle inzenders vóór 5 juni worden leuke verrassingen verloot, beschikbaar gesteld door de lokale middenstand.

De enquête is onderdeel van het haalbaarheidsonderzoek dat de Werkgroep Winkelaanbod een paar maanden geleden startte. De werkgroep werkt op verzoek van het Dorpsteam aan dit thema. Het is een van de speerpunten van de Dorpsvisie 2020-2030, die in samenspraak met bewoners en gemeente Bodegraven-Reeuwijk is ontwikkeld.

Centrale ontmoetingsplek met voorzieningen

Met de komst van een dorpswinkel hoopt de werkgroep een centraal gelegen ontmoetingsplek met voorzieningen voor de eerste levensbehoefte te realiseren. Een plek waar u zichtbaar trots kunt zijn op de lokale producten en diensten. Naast de behoefte aan boodschappen om de hoek, vervult zo’n centrale ontmoetingsplek een maatschappelijke rol en draagt bij aan verbetering van kwaliteit van leven in landelijk gebied.

Assortiment & vrijwilligers

De vragen van de enquête richten zich vooral op het assortimentsaanbod, de openingstijden en extra services. Ook wordt de interesse voor het centraal aanbieden van lokale en streekproducten getoetst. Dit bepaalt in hoge mate het karakter van de dorpswinkel. Wil men een ophaalpunt voor postpakketten, een stomerij, een online bestelservice en/of een hoekje om gezellig koffie te drinken. Het wordt een non-profit winkel gerund door vrijwilligers en daar zijn er veel van nodig om met een dorpswinkel te kunnen starten. Dus bent u beschikbaar, geef u op.

Geef uw mening en vul de enquête in, die huis-aan-huis is verspreid of via www.dorpenwijk.nl/reeuwijk-dorp/een-buurtwinkel-in-reeuwijk-dorp-feit-of-fictie/.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Volg het dorpsteam via de website van het Dorpsteam of op sociale media. 

Advertentie

Categorieën