V.l.n.r. Judith Cok, Ramon van Grieken, Yaelle Berghuis, Helena van Ginkel, Samira Hebels en Marius Hovius. Beeld: Rabobank
V.l.n.r. Judith Cok, Ramon van Grieken, Yaelle Berghuis, Helena van Ginkel, Samira Hebels en Marius Hovius. Beeld: Rabobank

Rabobank helpt energiecoöperaties

Algemeen Duurzaam


ZUID-HOLLAND - Energiecoöperaties in Zuid-Holland kunnen vanaf heden een bijdrage bij de Rabobank aanvragen voor kosten die zij maken in de oriëntatie- en ontwikkelfase van een project. Met als doel om samen de energietransitie te versnellen.

Judith Cok, directeur coöperatieve Rabobank in de regio Zuid-Holland: “Energiecoöperaties spelen een belangrijke rol bij het versnellen van de energietransitie. Zij zetten zich in voor het lokaal opwekken van duurzame energie. Als Rabobank willen wij deze coöperaties ondersteunen om projecten sneller van de grond te krijgen. Na de opstartfase van een Energiecoöperatie komt er namelijk een fase waarin geld nodig is voor de oriëntatie en ontwikkeling van projecten. Tegelijkertijd is er vaak nog onvoldoende zekerheid om te kunnen financieren. Energiecoöperaties in Zuid-Holland die in deze fase zitten, wil Rabobank dat extra financiële zetje geven. Dit doen wij vanuit ons coöperatief dividend”. Het coöperatief dividend is een deel van de winst die Rabobank investeert in de lokale leefomgeving.

Waarvoor een bijdrage aanvragen?

Energiecoöperaties in Zuid-Holland (die klant zijn of worden bij Rabobank) kunnen een donatie aanvragen voor maximaal 10.000 euro voor externe kosten die gemaakt worden in de oriëntatie- en ontwikkelfase van een duurzaam energieproject. 

Meer informatie over de criteria en over hoe een donatie aangevraagd kan worden, is te vinden op www.rabo.nl/lh/ontwikkelbijdrage.