Wat lekkers voor onderweg. Beeld: Vijverhof
Wat lekkers voor onderweg. Beeld: Vijverhof

Rolstoeldriedaagse Vijverhof

Algemeen Human Interest

BODEGRAVEN - Op 23, 24 en 25 mei vond in Bodegraven de jaarlijkse rolstoeldriedaagse van Verpleeghuis Vijverhof plaats. Dagelijks deden ruim 20 mensen mee, daarbij ondersteund door een grote groep van mantelzorgers en vrijwilligers. 

Op dinsdagmiddag is het startsein door wethouder heer Knol gegeven. Men genoot van het prachtige weer en de wandeling waarbij iedere dag een andere locatie werd bezocht. Op dinsdag voerde de tocht onder andere langs de Zustertuin. Woensdag werd in de doortocht een film gedraaid over Oud Bodegraven en op de slotdag werd er gelopen door de natuur aan de Burgermeester Cremerweg naar de Hervormde Kerk op de markt alwaar een korte orgelconcert gegeven werd. Bij terugkomst in Vijverhof werd aan alle deelnemers persoonlijk een welverdiende medaille uitgereikt onder het genot van een hapje en een drankje.

De driedaagse, georganiseerd vanuit Vijverhof, werd mede een succes dankzij de hulp van vele vrijwilligers en de sponsoring door de Jumbo die de deelnemers heeft voorzien van frisdrank. Tijdens een tussenstop voorzag slager Kamerling alle deelnemers van wat lekkers.

De rolstoeldriedaagse is intussen een jarenlang bestaande traditie in Bodegraven. Een traditie die als het aan de deelnemers ligt, graag een vervolg krijgt.

Aan de wandel. Beeld: Vijverhof
Een bloemetje is altijd leuk. Beeld: Vijverhof