Afbeelding

Veertig flexwoningen, in Bodegraven!

Algemeen Politici aan het woord

Hoera, er wordt vaart gemaakt met het bouwen van goedkope woningen. De PvdA zit hier steeds achteraan en stelt de vraag om deze woningen bij elk woningbouwplan. Maar helaas komt het er vaak niet van. Ondanks de strikte afspraken van 30 procent socialehuurwoningen per plan! Nu is er de mogelijkheid om veertig flexwoningen te bouwen op het evenemententerrein. Daar zijn we heel erg blij mee. Dat kan snel en binnen de stikstofnormen. Zo helpen we veertig één- of maximaal tweepersoonshuishoudens aan een woning. Wie kan daar nu tegen zijn in deze tijd? Het zijn woningen voor starters, voor jongeren, voor spoedzoekers (bijv. na een scheiding) en voor statushouders. 

Na twee mooie projecten met socialehuurwoningen aan de Raadhuisweg en Zoutmansweg in Reeuwijk-Brug is dit een mooie start voor projecten voor deze doelgroepen in Bodegraven. Natuurlijk moet je goed kijken naar de omgeving, maar dit is een prima plek! Waar in de verdere toekomst wat de PvdA betreft permanente woningen gebouwd kunnen worden. 

Er moet dan wel een oplossing voor het evenemententerrein komen. Hierin ziet de PvdA mooie kansen bij het Bodegraafse Bos. Hier is de ruimte om een nieuw evenemententerrein te creëren waarmee ook andere organisaties zoals de Scouting, KPJ, Hortus Populus en kinderdagcentra mee zouden kunnen liften. Een multifunctionele plek waar veel jongeren hun plek kunnen vinden. Om onze jongeren te behouden is het belangrijk dat wij deze voorzieningen hebben naast de nieuw te bouwen (tijdelijke) woningen. De PvdA hoopt oprecht dat we dit alles in 2024 kunnen realiseren. Aan de slag zou ik zeggen.

Advertentie

Categorieën