De organisatie van Orange the world Bodegraven.
De organisatie van Orange the world Bodegraven. Foto: Inner Wheel Bodegraven

Inner Wheel in actie voor Orange the World

Algemeen

BODEGRAVEN - Tijdens de wereldwijde campagne van Orange the World (OTW) wappert van 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, tot 10 december, de Dag van Mensenrechten de OTW vlag bij het gemeentehuis en het Evertshuis. Het Evertshuis is tevens oranje aangelicht.

De oranje hand op de vlag is een herkenbaar symbool en dit handje wordt als speldje door velen gedragen. Oranje is de kleur van een zonsopgang en staat in de Orange the World campagne voor de dageraad in een wereld zonder geweld tegen vrouwen. Wereldwijd heeft één op de drie vrouwen te maken met geweld.  In Nederland is dat één op de vier vrouwen.

Veilig, overal en altijd’ is dit jaar het motto van de organisatie. Inner Wheel Bodegraven heeft zich bij deze wereldwijde campagne aangesloten en vraagt daarmee aandacht voor geweld tegen vrouwen en meisjes.

Alice Darling

In samenwerking met het Evertshuis werd zondag 26 november de film Alice, Darling vertoond. Een prachtige film over vriendschap, manipulatie en psychische mishandeling. De film trok veel bezoekers waarvan menigeen de kleur oranje droeg. Samen aandacht hebben voor wat er om ons heen speelt is belangrijk. Bewustwording dat is waar het mee begint. Inner Weel heeft oranje boekenleggers verspreid bij oa de bibliotheek, het Evertshuis, de Read shop en huisartsenposten om aan die bewustwording bij te dragen. Ook in 2024 zal de campagne weer onder de aandacht worden gebracht. Veilig, overal en altijd, dat verdient iedereen.

Meer weten, een oranje handje bestellen? Orange the World www.orangetheworld.nl

Advertentie

Categorieën