Afbeelding
Foto: Fred Westerink

Politici aan het woord: Over bloemetjes, bijtjes en vlinders

Column Politici aan het woord

Ook deze column komt, vlak na mijn vakantie. Ik ben daarom eerlijk gezegd, niet zo bezig geweest met het voorbereiden voor het nieuwe seizoen. Toch zorgt ook zo'n zomerperiode ervoor dat je frisse ideeën opdoet waar extra aandacht aan besteed kan worden in de komende periode.

Voor een van de ideeën hoefde ik niet eens zo ver van huis. In het begin van het jaar lagen er op de balie in het gemeentehuis van die zakjes met wilde bloemen. Nu had ik nooit een tuin om hier iets mee te doen maar wel een mooi gestraat stuk steen. Met de "operatie steenbreek" in mijn hoofd en de noodkreet van de imkerij dat de bijen geen bloemen meer hebben, hebben wij een aantal stenen er uit gehaald en daar een klein tuintje van gemaakt. Hoewel ik geen groene vingers heb is het resultaat zodanig dat later in het jaar nog een stuk straat teruggegeven gaat worden aan de natuur en daarnaast wil ik nog een insectenhotel ophangen.

Waarom toch de oproep om meer bestrating terug te geven aan de natuur? Op het moment dat ik deze column zit te schrijven is het warm en zonnig en kijken de bloemetjes uit naar een verkoelende dronk regenwater. Toch komt het voor dat wij te maken hebben met zoveel regen dat de afvoer het niet meer aan kan en straten blank komen te staan.

Daarom de oproep aan ons als bewoners, zorg ook voor een stukje natuur en geniet van de bloementjes en de bijtjes.

Met vriendelijke groet,

Fred Westerink
Commissielid Ruimte voor de ChristenUnie
f.westerink@bodegraven-reeuwijk.nl