Afbeelding
Foto: Fred Westerink

Politici aan het woord: Waar krijg jij energie van?

Column

Het is een vraag waar we allemaal mee te maken hebben. In ons werk willen we graag iets doen waar we energie van krijgen. Duf en futloos werk moet wel gecompenseerd worden met iets dat energie oplevert. Anderen hebben weer te veel energie en moeten dit kwijt. Ook hiervoor zijn verschillende mogelijkheden, waarbij sporten er een is die naast energie ook gezondheidswinst kan opleveren.

Ook bij het commissiewerk is er genoeg waar je energie van krijgt en wat energie kost. Een van de onderwerpen is de Regionale Energiestrategie (RES), waarin we aan de landelijke overheid moeten aangeven wat wij gaan bijdragen aan duurzame energieopwekking. Dit is een onderwerp waar wij als burgers allemaal mee te maken hebben. Er zijn veel huizen met zonnepanelen en er zullen er nog veel meer bij komen. Ook bedrijven kijken steeds meer of hun daken geschikt zijn om hun eigen energie op te wekken of om te verhuren aan anderen die niet de mogelijkheid hebben om zelf op te wekken.

Om te komen tot het opwekken van voldoende duurzame energie moeten we samenwerken met vele partijen. Naast de gemeente en de provincie hebben we te maken met de netbeheerder, Rijkswaterstaat, bedrijven en u als bewoners.

Als gemeente moeten wij een bod neerleggen bij de regio wat wij kunnen bijdragen. Hiervoor zal nog veel overleg gevoerd worden in de commissie en raad, maar ook binnen de partijen. Hierbij worden we geadviseerd door de ambtelijke staf, maar zeker ook door u als bewoners van onze mooie gemeente. Blijf daarom uw mening, gevraagd en ongevraagd, geven.

Fred Westerink

Commissie Ruimte, ChristenUnie

fwesterink@bodegraven-reeuwijk.nl

!