Diederick Ensink met muzikale one-man-show naar het Evertshuis | KOBR: het nieuws uit Bodegraven-Reeuwijk
Foto: Govert de Roos

Diederick Ensink met muzikale one-man-show naar het Evertshuis

  Cultuur

BODEGRAVEN – Op donderdagavond 21 januari komt de muzikale duizendpoot Diederick Ensink naar het Evertshuis. Hij speelt zijn solovoorstelling ‘Diederick’s Debuut’. Met de huidige coronamaatregelen gaat het Evertshuis (theater, film en zaalverhuur) weer open vanaf 20 januari. Dit kan uiteraard nog wijzigen, dus houdt onze website goed in de gaten voor de laatste updates! Reeds gekochte tickets blijven geldig en er is nog steeds beperkt plaats, dus wacht niet te lang met reserveren.

Je kunt Diederick kennen van zijn deelname aan ‘Holland’s Got Talent’ of vele optredens met theatergroep ‘Purper’. Bovendien maakte hij samen met Frans Mulder onder de noemer ‘Een halfje Purper’ een liedjesprogramma met de mooiste, grappigste en ontroerende liedjes. Diederick maakt er een sport van om zoveel mogelijk instrumenten te bespelen. Op 7-jarige leeftijd begon hij zijn muzikale loopbaan met vioolles, daarna is het uit de hand gelopen tot aan zijn bachelor muziektheater en minor altviool aan het Fontys Conservatorium aan toe. ‘Een gezonde verslaving’, noemt hij het zelf. Het liefste zou hij in zijn eentje alle instrumenten van een orkest willen bespelen én daarbij nog willen zingen. Dat gaat natuurlijk niet, zou je denken. Om het tegendeel te bewijzen stapt Diederick voor het eerst ‘solo’ het toneel op in ‘Diederick’s Debuut’.

Ondertussen is de muziekinstrumententeller de 10 al gepasseerd en kan hij door middel van technologie zoals bijvoorbeeld een ‘loop-station’ in zijn eentje dat gedroomde orkest live op de bühne tot leven roepen. Diederick vertelt zijn persoonlijke, muzikale verhaal aan de hand van liedjes uit diverse muziekgenres: van Shaffy tot Coldplay, van Twarres tot Elton John. Zijn eigen songs mogen ook zeker niet ontbreken in deze multi-instrumentale, muzikale one-man-show.

De voorstelling ‘Diederick’s Debuut’ begint om 20.30 uur, tickets kosten 19 euro en zijn uitsluitend online te reserveren. De horeca is nog gesloten in verband met de corona maatregelen. In de foyer is het dragen van een mondkapje voor iedereen vanaf 13 jaar verplicht. Gastvrouwen wijzen u naar uw plek in de zaal en zodra u plaatsneemt mag het mondkapje af. Voor meer informatie en reserveren van kaarten www.evertshuis.nl/diederick-ensink

Locatie: Evertshuis, Julianastraat 4, Bodegraven. Heeft u vragen, mail dan naar info@evertshuis.nl. 

Beeld: Govert de Roos


Meer berichten