jubileumconcert Vivace 35 jaar
jubileumconcert Vivace 35 jaar (Foto: Bert Verver)

Succesvol jubileumconcert 35-jarig Vivace

  Cultuur

In 2021 zou het Reeuwijkse Gemend Koor Vivace met een jubileumconcert het 35-jarig bestaan van het koor luister bij zetten. Door de coronamaatregelen kon dat helaas niet doorgaan, maar de schade werd afgelopen zaterdagavond in De Ark ruimschoots goedgemaakt.

door Bert Verver

Jammer was dat door de concurrentie van het Eurovisiesongfestival het aantal bezoekers minder was dan gebruikelijk, maar dat belemmerde het koor niet om met veel succes een lichtvoetig programma te presenteren onder leiding van dirigent Jos Mans. Deze jonge dirigent is sinds 2018 aan het koor verbonden en drukte duidelijk zijn stempel op het programma. Zo had hij bekende stukken zoals ‘24 rozen’ van Toon Hermans en ‘Ik zou wel eens willen weten’ van Jules de Korte op een heel eigen wijze van een arrangement voorzien.

Voor het programma was een keuze gemaakt uit het repertoire van het koor door de 35 jaren heen en het was duidelijk dat Vivace zich daar zeer comfortabel bij voelde. Het optreden van het koor werd afgewisseld door een drietal zeer onderhoudende muzikale intermezzo’s, die verzorgd werden door pianist Edwin Vooys en trompettist Pascal van der Velde. Beide musici traden zowel gezamenlijk als solo op en namen ook de begeleiding van het koor voor hun rekening, waarbij het opviel dat de blaasinstrumenten trompet en bugel een verrassende bijdrage leverden aan hetgeen het koor ten gehore bracht. 

Het concert sloot af met het bekende ‘We’ll meet again’.

Meer berichten