Prins Jot van Reedeurp met zijn hofdames (links) Sanne Groenendijk en (rechts) is Tessa de Jong.
Prins Jot van Reedeurp met zijn hofdames (links) Sanne Groenendijk en (rechts) is Tessa de Jong. Foto: Reedeurpenarren

Reedeurps vermaak bij de Pronkzitting

Cultuur

REEUWIJK-DORP - De Pronkzitting van carnavalsvereniging de Reedeurpenarren was afgelopen zaterdag een avond vol Reedeurps vermaak.

De avond werd geopend door het Reedeurper mannenkoor, gevolgd door de showdans van de Twinkels. Daarna was het tijd voor de uitreiking van de Stekelbaars, deze eervolle onderscheiding ging dit jaar naar Patricia Spa om haar te bedanken voor haar inzet in het bestuur van de vereniging de afgelopen jaren. Hierna volgde een videorapportage waarin Aisa als goede imitator van Freek Vonk verslag gaf over de leefgewoonten van de scouts van Scouting Reeuwijk. 

Afscheid

Na 11 jaar in de Raad van 11 te hebben gezeten, werd er deze avond afscheid genomen van André Verweij, waarbij hij uiteraard in het zonnetje werd gezet om hem te bedanken voor zijn inzet de afgelopen jaren. Naast een aftredend raadslid, zwaaide Daan van Leeuwen af als President van de vereniging. Naast 9 jaar in het bestuur en 6 jaar in de Raad van 11 te hebben gezeten, heeft hij 6 jaar de functie van President vervuld. In deze functie heeft hij ontzettend veel voor de vereniging betekend, zowel voor als achter de schermen. Zelf net een paar dagen voor de Pronkzitting vader geworden was hij vanavond aanwezig om af te zwaaien als President. Hij was blij verrast van de zeer terechte benoeming tot erelid
van de vereniging.

Nieuwe president

Rolf Verkleij neemt zijn taken als President van de vereniging vooral achter de schermen over, waar Niels van der Meer als spreekstalmeester de taken op het podium overneemt. Met Rolf Verkleij in zijn nieuwe functie als President, was er nog een plek vrijgekomen in de Raad van 11. De neven Jelle en Robin Vergeer versterken vanaf dit jaar de Raad van 11. Ook de Prins en Hofdames van afgelopen carnavalsjaar namen afscheid in stijl, de vrienden van Hofdames Gwen, Lisa en Anouk hadden een hilarische compilatie van het afgelopen jaar gemaakt en Prins Died van Reedeurp werd door zijn vrienden de zaal van Gasterij Vergeer uitgedragen. 

Prins Jot

Na de pauze brak het moment aan waarvoor iedereen gekomen was, de bekendmaking van de nieuwe Prins en Hofdames. Niemand minder dan Jorge de Mooij gaat komend jaar voorop in de polonaise als Prins Jot van Reedeurp samen met zijn hofdames de nichtjes Tessa de Jong en Sanne Groenendijk. Met dit prachtkoppel zat de stemming er meteen goed in.

Artiest Bart van Dishoeck kostte het dan ook weinig moeite om het publiek in beweging te krijgen. Ook mochten de feestgangers deze avond van nog meer eigen inbreng genieten, zoals de fonteinen act van Dennis, Henk en Arnold. En ook onze eigen kapelaan bracht met een nonnenact het klooster van Reeuwijk-Dorp onder de aandacht, wat momenteel omgebouwd wordt tot appartementen in een Thuishuis voor alleenstaande senioren. Ook brachten de andere dansmarieke groepen van de vereniging, namelijk de Vonkjes, Sterren en Vlammen, hun showdansen en gardedans ten tonele. Het officiële gedeelte van de avond werd afgesloten met een spetterende dans act van Danique, Yorinde, Daphne, Lotte, Lieke en Fiona. De DJ zorgde ervoor dat de avond met een goed feest werd afgesloten. De Reedeurpenarren kunnen op een geslaagde start van het nieuwe carnavalsjaar terugkijken.

Advertentie

Categorieën