Mobiele Milieustraat was een tijdje geleden in Nieuwerbrug en komt nu weer naar Bodegraven.
Mobiele Milieustraat was een tijdje geleden in Nieuwerbrug en komt nu weer naar Bodegraven. Foto: Gemeente Bodegraven-Reeuwijk

Wat ga jij doen dit weekend?

Evenementen

BODEGRAVEN-REEUWIJK - Wat is er dit weekend te doen in Bodegraven-Reeuwijk? We lichten de leukste agendaberichten uit, zodat jij weet wat je niet wilt missen. Kijk op www.kijkopbr.nl/agenda voor de volledige agenda.

Naaiatelier Huis van Alles Bodegraven

BODEGRAVEN - Elke donderdag van 09.00 tot 11.30 uur staan er naaimachines klaar in het Huis van Alles Bodegraven. Je kunt je kleding repareren, gordijnen naaien en nog veel meer. Er is garen en andere naaibenodigdheden. Het kost 2,50 euro om gebruik te maken van de naaimachines. Je hoeft je niet aan te melden. Meer informatie? Mail dan naar bodegraven@huisvanalles.nl.

Consistorie Dorpskerk Reeuwijk 

REEUWIJK-DORP - Tijdens Open Monumentendag is de gerestaureerde consistorie van de Dorpskerk voor het eerst voor iedereen te bewonderen. In de afgelopen jaar is de ruimte achter de kerkzaal, waar de kerkenraad voorafgaand aan en na afloop van de kerkdiensten bij elkaar komt voor gebed, teruggebracht in de stijl van 1871, het jaar waarin de Dorpskerk is gebouwd. Je kunt de consistorie bezoeken tussen 10.00 en 15.00 uur. Ook de kerkzaal is open.

Er zijn nog meer locaties open tijdens Open Monumentendag. Enkele voorbeelden: beklimmen van de toren van de Dorpskerk in Bodegraven, levend erfgoed op boerderij Nova Zembla, Brugkerk Nieuwerbrug aan den Rijn, Fietstocht door Streekmuseum Reeuwijk, Gereformeerde kerk Waarder met orgel (2022), Oukoopse molen, fietsroute verveners en Reeuwijkers, Streekmarktje en genealogie op pleintje bij Zalencentrum de Brug, Weijpoortse poldermolen etc. 

Kijk voor alle locaties op openmonumentendag.nl en type Bodegraven-Reeuwijk in. 

De Mobiele Milieustraat

BODEGRAVEN - Op zaterdag 9 september staat de Mobiele Milieustraat op de Duurzaamheidsmarkt op het Raadhuisplein. Je kunt gratis uw klein grof huishoudelijk afval inleveren. De milieustraat is van 09.30 tot 15.30 uur aanwezig. Voor een bezoek aan de Mobiele Milieustraat hoeft u niet vooraf te reserveren. Voor vragen kunt je contact opnemen met de klantenservice van Cyclus via info@cyclusnv.nl of 0182-547500 (op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur).

Organiseer jij ook een evenement? Plaats hem in de online agenda. Kijk voor de volledige agenda op www.kijkopbr.nl/agenda.

Iets repareren of maken? Bij Huis van Alles Bodegraven staan de naaimachines klaar.
Consistorie Dorpskerk Reeuwijk-Dorp open op 9 september Open Monumentendag.

Advertentie

Categorieën