Afbeelding
Beeld: Mariette Dekkers, Stichting 4 mei herdenking

De echo van de namen blijft voor altijd onder ons

Historie 4 en 5 mei

BODEGRAVEN-REEUWIJK - Stichting 4 Mei Herdenking Bodegraven heeft gezocht naar een vorm om in coronatijd de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog toch mooi te herdenken. De herdenking werd uitgezonden via BR6.

De 4 mei-herdenking zoals we die van eerdere jaren kennen, kon ook dit jaar geen doorgang vinden. Stichting 4 Mei Herdenking Bodegraven heeft gezocht naar een vorm om toch te herdenken. De herdenking heeft in sobere vorm plaatsgevonden in Reeuwijk. Cock Karssen heeft de namen genoemd van alle oorlogsslachtoffers uit de toenmalige gemeente Bodegraven én de namen van de gevallenen uit de andere dorpen in de huidige gemeente. BR6 heeft beelden hiervan uitgezonden op 4 mei. Voor de twee minuten stilte schakelden zij over naar de live-uitzending op de Dam.

Namens de Bodegraafse bevolking werden bloemen gelegd bij het monument voor de familie Gans aan de Emmakade, de herinneringsplaquette in het voormalig stationsgebouw en het 4 mei-monument op het Raadhuisplein.

BR6 zond op 4 mei ook een film over de Reeuwijkse oorlogsgeschiedenis uit. Daarnaast werd er aansluitend op de herdenking een documentaire uitgezonden over het leven van Burgemeester Vonk.

Afbeelding
!