Bij de AED v.l.n.r. buurtbewoners Ria van Dijk en Hetty Veerman, en Erik Jan Boon van Lions Bodegraven
Bij de AED v.l.n.r. buurtbewoners Ria van Dijk en Hetty Veerman, en Erik Jan Boon van Lions Bodegraven

BuurtAED actie Lions Bodegraven krijgt vervolg

Human Interest

Bodegraven - De actie van Lions Bodegraven startte in februari dit jaar. Zij stelden uit de opbrengsten van de Lions KennisQuiz 800 euro beschikbaar aan de eerste buurten van Bodegraven die samen een AED zouden aanschaffen. De buurt zelf moest 935 euro bijeen brengen voor een AED met pincode. Ria van Dijk en Hetty Veerman van de Karperlaan startten meteen een actie. Zij hadden het bedrag binnen twee weken bij elkaar. Echter, toen duurde het nog 3 maanden voordat de AED daadwerkelijk geleverd werd. De AED is opgehangen en aangemeld bij HartslagNu. Ook komt er een cursus reanimatie. En de actie van de Lions gaat nog door!

AED hangt op Karperlaan 37

De BuurtAED hangt aan de muur bij Kevin Lutjes. Kevin, installateur van beroep, bood niet alleen aan om de AED volgens de professionele voorschriften te installeren, maar ook om 'm naast zijn voordeur te bevestigen. Een prachtig gebaar, omdat zijn woning centraal in de buurt staat. Kevin is erg gemotiveerd, want hij heeft zelf op de voetbal te maken gehad met iemand die een hartstilstand kreeg.

Aanbod cursus reanimatie/AED

Een ondernemer in onze buurt heeft aangeboden een reanimatie/AED-cursus te sponsoren, zodat er niet alleen een AED in de buurt hangt, maar meer buurtgenoten deze ook kunnen gebruiken. Dit aanbod is bedoeld voor iedereen, die niet via het werk o.i.d. getraind kan worden. Hopelijk melden zich ook veel jongeren aan. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Stuur bij interesse een e-mail naar Ewald van der Sluijs, ewaldria@cs.com .

Ook een BuurtAED in je eigen buurt? De Lions-actie loopt nog!

Lions Bodegraven heeft nog geld beschikbaar voor enkele BuurtAED's. Heb je plannen voor een eigen BuurtAED; meld je actie dan aan bij www.buurtaed.nl en geef je buurt via de website www.lionsbodegraven.nl op voor een bijdrage van 800 euro!