Logo kobr.nl
Foto:

Extra geld voor MFA

  Human Interest

Zwammerdam - De raad heeft anderhalf miljoen euro extra beschikbaar gesteld voor de bouw van een MFA aan de Spoorlaan. De MFA is een Multifunctionele Accommodatie, een brede dorpsvoorziening waarin een dorpshuis gecombineerd wordt met een school, gymzaal, kinderopvang, buurthuisfunctie, brandweerkazerne en clubhuis voor de voetbalvereniging. In mei 2016 heeft de raad al besloten om een een dergelijk gebouw in Zwammerdam te bouwen.In 2017 heeft de raad extra geld beschikbaar gesteld om de MFA duurzaam te bouwen, inclusief extra vierkante meters voor de buurthuisfunctie. Op basis van het ontwerp is een financiële doorrekening van het ontwerp gemaakt.

In een aangenomen motie heeft de raad het college wel opgeroepen aan besturen van Kaju Putih, Belangenvereniging Zwammerdam en nog andere multifunctionele accommodaties in Alphen aan den Rijn kenbaar te maken dat beschikbaar gestelde investeringsbudgetten voor bouw/aanpassing accommodaties als leidend beschouwd moeten worden en dat er géén ruimte bestaat voor extra financiële middelen.

Mocht budgetoverschrijding dreigen, dan zullen de (bouw)plannen versoberd en/of bijgesteld moeten worden teneinde binnen de aangewezen budgetten te blijven.

Beeld: gemeente Alphen aan den Rijn

Meer berichten