Logo kobr.nl
Foto:

"Het is net één grote verjaardag"

  Human Interest

Driebruggen - Woerden - Op 11 augustus komt iedere bewoner of oud-bewoner van Barwoutswaarder weer bij elkaar. Geurt van Geutselaar is één van de vijf initiatiefnemers. "Er was veel vraag naar deze reünie. We zijn er direct op in gegaan en organiseren het evenement dit jaar voor de vierde keer."

Dat er veel vraag naar is geweest, is niet gek, zo vindt Geurt. "Sommigen zijn verhuist, maar hun hart ligt nog steeds in Barwoutswaarder. We zijn een hechte gemeenschap en de banden zijn nog erg goed." Dat merkte Geurt direct wanneer hij een aantal jaar geleden op zoek was naar alle adressen, zodat hij een uitnodiging kon sturen voor de reünie. "Het was veel werk, maar omdat iedereen elkaar kent, gaat het een stuk sneller om alle adressen bij elkaar te krijgen."

Foto's vergelijken

Niet alleen de vroegere generaties zijn welkom op de reünie, ook de huidige bewoners mogen gerust langskomen. "Ik hoor vaak van nieuwere bewoners dat ze willen zien hoe het er hier vroeger uit zag. Zij wonen nu bijvoorbeeld op het vroegere schoolplein. Ze kunnen dat tijdens de reünie inzien." Iedereen kan foto's meenemen van vroeger. "Als mensen nog een album of desnoods één foto thuis hebben liggen, mogen ze deze zeker meenemen. Het is leuk om de foto's met elkaar te vergelijken."

Naast nieuwe bewoners verwacht de Geurt ook een aantal ouderen. "We hopen dat de mensen ook aan de vroegere bewoners denken, en deze eventueel ophalen wanneer ze wat slechter ter been zijn of niet meer zelf willen of kunnen rijden. Daar draait het allemaal om. Dat we allemaal weer bij elkaar zijn."

Grote tent

De reünie wordt gehouden op zondag 11 augustus in Driebruggen op Hoogeind 14. Eén van de initiatiefnemers heeft een bloemenzaak en stelt zijn land beschikbaar. "We zetten er dan een grote tent op. Een ander regelt de hapjes en drankjes en zo wordt het net één grote verjaardag."

Meer berichten