Logo kobr.nl
Foto: Edith Op de Woerd

Mooie, ambitieuze Kaaskoningin met prachtige hofdames

  Human Interest

Bodegraven - Kaaskoningin 2019 Marlou Bink-Verkleij is als vertegenwoordigster van 'Kaasdorp' Bodegraven een aanwinst. Zij weet wat kaas voor onze gemeente betekent en draagt dat op een charmante manier uit. Hofdames Sanne van Poll en Tess van der Gugten zijn twee prachtige jonge dames die Marlou tijdens de feestelijke Najaarsmarkt terzijde stonden. Bodegraven mag trots zijn op dit trio.

Marlou en hofdames Sanne en Tess mochten vrijdagavond even ontspannen. In restaurant Bij Robbert waren ze welkom voor een heerlijk koninklijk diner, samen met begeleider Jorden Oostdam, secretaresse van de Evenementen Commissie Bodegraven (ECB) Wilma Nuis en wethouder Dirk-Jan Knol. De dames zien er, na een dag die al om 8.00 uur aanving, nog oogverblindend uit. De prachtige jurken, verzorgd door Renske van Dam (Puntkomma) en de fleurige bloemen (iFY) zien er nog prachtig uit. Anita Vink van Vision for Beauty komt even binnen vallen om make-up en kapsels te controleren. Het kapsel van Marlou wordt in korte tijd weer snel prachtig bijgewerkt; klaar voor het avondprogramma die dag.

In haar element

Marlou straalt; ze is duidelijk helemaal in haar element. Ze vertelt dat ze in april een telefoontje kreeg van de ECB of zij interesse zou hebben in de functie van Kaaskoningin 2019. Ze heeft daar wel even over moeten nadenken. Marlou: "Maar niet lang! Het is een hele eer om hiervoor gevraagd te worden, dus volgde mijn 'ja, heel graag' al snel".

Marlou heeft een half jaar deze benoeming geheim moeten houden. "Zelfs mijn ouders wisten het niet". Haar vader en moeder waren aanwezig bij de officiële bekendmaking van de Kaaskoningin 2019 afgelopen donderdagavond. "Toen ze mijn naam hoorden, had mijn vader de tranen in zijn ogen staan".

Kaas

Vader en grootvader Verkleij waren kaashandelaren. Marlou heeft samen met haar broer, Mark Verkleij, inmiddels het bedrijf van haar vader overgenomen. Kaasverpakkingsbedrijf Vepo Cheese te Bodegraven heeft maar liefst 175 man in dienst en exporteert versneden en verpakte kaasproducten over de hele wereld. Van haar medewerkers had Marlou al wel eens de vraag gekregen wanneer ze nou eens tot Kaaskoningin benoemd zou worden, maar deze opmerking lachte zij altijd weg. Dat werd de afgelopen maanden wat lastiger. Marlou: 'Ik moest natuurlijk een paar dagen in mijn agenda blokken, daar kwamen natuurlijk vragen over waarop ik geen eerlijk antwoord kon geven". Maar ze heeft het volgehouden en toen zij vrijdagmorgen als Kaaskoningin samen met haar hofdames haar bedrijf een bezoek bracht, werd ze door al haar medewerkers met veel enthousiasme ontvangen.

Paar drukke dagen

Marlou beaamt dat het een paar hele drukke dagen zijn tijdens de Najaarsmarkt. "Maar," zegt ze, "de hele operatie is zo goed voorbereid en we worden zo goed begeleid dat er van stress of 'geleefd worden' geen sprake is". De hofdames vullen lachend aan: "Jorden heeft zelfs onze lippenstiften altijd bij de hand". Alle drie zijn ze lovend over de rol van begeleider Jorden. ''We hebben nog niet een juiste titel voor hem gevonden, maar PA, Personal Assistent, dekt de lading wel."

Speeches

Eén van de taken van de kaaskoningin is speechen voor grote en kleine groepen toehoorders. Dat is voor Marlou geen probleem, het is niet nieuw voor haar. Maar ze vindt het wel lastig om voor haar uitgeschreven speeches voor te dragen. "Ik geef er graag mijn eigen draai aan, een toespraak vanaf een papiertje voorlezen is niet mijn manier van speechen.''

De eerste dag zat er bij het interview tijdens het diner bijna op. Marlou toonde zich blij met haar rol als Kaaskoningin, vooral omdat ze iets kan betekenen voor Bodegraven. Ze kijkt uit naar alle taken die ze in haar rol als Kaaskoningin mag vervullen. Maar nu eerst lekker genieten van een welverdiend koninklijk diner.

Tekst en beeld: Edith op de Woerd

Meer berichten