Logo kobr.nl
Een architect van FKG architecten licht de wijzigingen toe ten opzichte van het ontwerp dat vorig jaar tijdens de eerste bijeenkomst is gepresenteerd. Illustratie onder: het nieuwe ontwerp. Bron: FKG
Een architect van FKG architecten licht de wijzigingen toe ten opzichte van het ontwerp dat vorig jaar tijdens de eerste bijeenkomst is gepresenteerd. Illustratie onder: het nieuwe ontwerp. Bron: FKG (Foto: )

Meeste wensen van aanwonenden Raadhuisweg ingewilligd

  Human Interest

REEUWIJK - Dinsdagavond 4 februari organiseerde Woningbouwvereniging Reeuwijk een informatieavond over het project Raadhuisweg in Reeuwijk-Brug. In april 2019 zijn de eerste plannen gepresenteerd. Naar aanleiding van opmerkingen van omwonenden, afdeling stedenbouw van de gemeente, de Woningbouwvereniging Reeuwijk en de Dorpsbouwmeester zijn de plannen gewijzigd.


Er is een aantal belangrijke wijzigingen doorgevoerd. In het originele plan werden er vier bouwvolumes neergezet. Dit is gewijzigd naar drie, omdat alle belanghebbenden de plannen te vol vonden met te weinig ruimte voor groen. Ook was er te weinig ruimte voor parkeerplekken. Daarnaast zijn de gebouwen nu meer georiënteerd op de Breevaart. De gebouwen zijn opgeschoven naar de perceelgrens aan de zijde van de Raadhuisweg en de woonkamers en buitenruimten naar zijgevel en Breevaartzijde.

Modern contrast

In de bebouwing is er een wijziging geweest. Er is meer verschil tussen de voor- en achterbouw. De voorbouw moet de inwoners laten denken aan de huidige woningen en de achterzijde staat hiermee in modern contrast. De plattegronden zijn hierdoor ook veranderd. De slaapkamers zijn naar de zijde van de John Raedeckersingel verschoven en de woonkamers naar de voorzijde, zodat er een sterkere oriëntatie op de Breevaart is.

Wisselende reacties

De reacties van de belanghebbenden waren zeer wisselend tijdens de avond. Sommige bezoekers stonden nog steeds achter het eerste plan. "Ik vind het echt zonde dat er maar drie bouwvolumes zijn. Nu maken we allemaal minder kans op een appartement, terwijl ze juist zo mooi zijn en er echt veel vraag naar is," reageerde een van de aanwezigen. Ook een ander was niet tevreden: "Eerst keken wij vanaf de John Raedeckersingel tussen twee bouwvolumes door. Nu zitten we er midden achter een. Ik vind het niks." Een andere bezoeker was überhaupt tegen de bouw: "Wij wonen nu aan de Raadhuisweg. De ruimte is prachtig en het is echt een dorpsaanzicht. Dit mag niet worden veranderd." Gelukkig was niet iedereen was negatief. Sommigen waren zelfs enthousiast: "Het ziet er mooi en modern uit én door de voorbouw blijft het dorpsgezicht bewaard."

Erfgoedcommissie

Woningbouwvereniging Reeuwijk dient het plan in bij de gemeente, die op haar beurt het plan voor advies gaat indienen bij de erfgoedcommissie. Vervolgens is het aan de gemeente om een beslissing te nemen over het plan. Daarna wordt er een bestemmingsplanprocedure in werking gezet samen met de aanvraag voor een omgevingsvergunning. Tijdens deze procedure is er ruimte voor het indienen van een formeel bezwaar. De procedure tot aan start van de sloop kan anderhalf tot twee jaar duren.

Meer berichten