Logo kobr.nl
Foto:

Inspirerende mensen

  Human Interest

Wie succes wil hebben, zoekt bij tegenslag naar een oplossing. Vrees niet, dit wordt geen zweverige aflevering. Dit slaat op dorpsgenoten die door actie te ondernemen zaken in beweging krijgen.

Neem Bodegraver Peter Jelgersma: hij speelt al tientallen jaren een grote rol in medialand en telecommunicatie. Achteraf lijkt veel logisch en simpel, maar Jelgersma is een visionair die veel hedendaagse ontwikkelingen op mediagebied en telecommunicatie heeft voorspeld. Naar eigen zeggen heeft hij pakweg 145 gemeenten in ons land geadviseerd over de aanleg van een kabelnet. Daarnaast is onze dorpsgenoot medeoprichter en initiator van Filmnet, Radio 10 en TV 10, de opstap naar het brede televisieaanbod dat we heden ten dage kennen. Jelgersma ergerde zich al jaren aan het toenemende vliegverkeer (=lawaai) boven het Groene Hart en kwam in actie. In kort bestek: samen met anderen organiseerde hij een symposium, tekende een alternatieve vliegroute en begon te lobbyen. Dat overtuigde o.m. politici als wethouder Jan Leendert van den Heuvel, die het weer onder de aandacht brachten bij de instanties die daarover gaan. Met succes: er is overeenstemming dat de routes iets naar het oosten verlegd worden, waardoor veel mensen in Gouda, Reeuwijk en Bodegraven minder overlast ondervinden. Dat moet nog wel door een overkoepelende instantie worden goedgekeurd, maar dat lijkt een kwestie van tijd. Feit: zonder de drive en visie van Jelgersma zou dit niet zijn gelukt.

Nog zo’n doorzetter: Jan Pieter Lokker, de eerste (waarnemend) burgemeester van de fusiegemeente Bodegraven-Reeuwijk. Hij was sinds 2007 al waarnemend burgemeester in Bodegraven en speelde een belangrijke rol bij het samenvoegen van de twee gemeenten. Sindsdien is hij beroepshalve waarnemend burgemeester met op het lijstje: Noordwijk, Albrandsewaard, Lopik, Vijfheerenlanden, Hoeksche waard en (net benoemd) Zoetermeer. Zo’n loopbaan bewijst dat Lokker een bovengemiddelde bestuurder is die mensen bij elkaar weet te brengen. Inspirerend, zulke dorpsgenoten.

Meer berichten