Afbeelding

Wij zijn afscheidsverzorgers

Zakelijk

BODEGRAVEN-REEUWIJK - Iede en Talitha zijn uitvaartondernemers die gestart zijn onder de naam 'Afscheidsverzorgers'. Dit is een bewust gekozen naam, omdat het duo zich focust op méér dan alleen een uitvaart. Samen verzorgen ze ondersteuning, zodat de nabestaanden met aandacht afscheid kunnen nemen van hun overleden dierbare. Maar wat houdt afscheidsverzorging precies in? Hoe ziet dit er in de praktijk uit? Talitha: “Je kunt hierbij denken aan hulp bij het opstellen van een speech, kinderen die met stiften kunnen kleuren op de kist of een afscheid op een bijzondere plek. We gebruiken onze creativiteit om het afscheid persoonlijk te maken, bijvoorbeeld met een verfrissend ontwerp van de rouwkaart of bloemen die precies bij díe persoon horen. Maar waar het voornamelijk om gaat, is dat we het afscheid op zo’n manier verzorgen dat de nabestaanden liefdevol afscheid kunnen nemen van hun geliefde.

Afscheidsfotografie komt standaard als optie in het pakket. Talitha (Talitha Cornelisse Fotografie): “Zo hoef je niet alles te onthouden op zo’n dag, want je kúnt ook niet alles onthouden op die dag. De dag zelf gaat in een roes aan je voorbij, maar door middel van de beelden wordt de herinnering tastbaar gemaakt.”

Iede is al enkele jaren actief in de uitvaartbranche met Iede Hoorn Uitvaartzorg. Samen hebben de twee elkaar helemaal gevonden en verzorgen ze op bijzondere wijze het afscheid. “Zo zijn we onder andere gespecialiseerd in wateruitvaarten en ondersteuning bij het afscheid van jongeren, kinderen en baby's.” www.afscheidsverzorgers.nl

Advertentie

Categorieën