Logo kobr.nl
Dierenartsen gezelschapsdieren Eddy van Boxel en Ilse van Boxel.
Dierenartsen gezelschapsdieren Eddy van Boxel en Ilse van Boxel. (Foto: Stefanie Peters)

Nieuwe locatie Dierenartsenpraktijk Bodegraven maakt heel veel meer mogelijk

  Human Interest

BODEGRAVEN - De Vliethoeve in Bodegraven: veel mensen in Boreft kennen deze locatie van feesten, partijen en bruiloften, maar inmiddels bestaat De Vliethoeve in die vorm al enige jaren niet meer. Eind juli is de afdeling gezelschapsdieren van Dierenartsenpraktijk Bodegraven (DAP) naar deze prachtige locatie verhuisd. De afdeling paarden is op de oude locatie (Carlshoeve) gebleven.

Ilse van Boxel, dierenarts gezelschapsdieren bij DAP: “De Vliethoeve is echt Bodegraven. Als je kijkt naar het voormalige partycentrum, dan is bijna iedereen hier getrouwd of heeft hier een receptie gehad. Heel veel mensen associëren dat vertrouwde gevoel nog steeds bij De Vliethoeve. Dat wilden we behouden. Daarnaast biedt deze plek ons de mogelijkheid om alles te verwezenlijken wat we willen. We kunnen veel beter invulling geven aan de wensen van onze klanten en hun dieren.”

Partycentrum
Het plan om uit te breiden heeft van begin tot eind behoorlijk wat tijd gekost. Het idee om apart (als afdeling gezelschapsdieren en afdeling paarden) verder te gaan was bijvoorbeeld niet het idee waarmee DAP dit traject is gestart. Ilse: “Omdat er zowel voor de paarden als voor de gezelschapsdieren uitbreiding nodig was, is er besloten om de afdeling gezelschapsdieren te laten verhuizen. Hierbij is de keuze op De Vliethoeve gevallen, omdat het ook aan de Zuidzijde lag, 500 meter verderop, zodat we nog steeds dicht bij elkaar zitten.”

Voordat de afdeling gezelschapsdieren op de nieuwe locatie kon intrekken heeft een flinke verbouwing plaatsgevonden. De twee panden zijn compleet gestript en opnieuw ingericht. Toch kom je her en der oude elementen tegen. Zo is de bar in de voormalige brasserie een kantoor geworden en de prachtige houten binten en boerenraampjes zijn gebleven. Ondanks dat De Vliethoeve aan de binnenkant een geheel nieuw uiterlijk heeft gekregen, voelt de locatie als een warme deken. Eddy van Boxel, ook dierenarts gezelschapsdieren: “Ondanks dat het pand is verbouwd, gemoderniseerd en groter is dan de vorige locatie, willen we laagdrempelig blijven. Daar hebben mensen behoefte aan. De warme uitstraling van de boerderij wilden we daarom behouden. Gelukkig horen we van onze klanten dat zij zich inderdaad welkom voelen, maar ook rust ervaren. Die rust straalt weer af op de dieren, dat is goed te merken.”

Mogelijkheden
Door de verhuizing naar De Vliethoeve zijn door de nieuwe ruimtes veel mogelijkheden ontstaan, zoals gescheiden wacht- en opnameruimtes voor honden en katten, twee operatiekamers en een tandheelkundekamer. Ook voor de praktijkassistenten heeft de verhuizing nieuwe kansen gebracht. Ilse: “Zij wilden al jaren een fysiek ‘winkeltje’. In het winkeltje verkopen we producten die bijdragen aan de revalidatie van de dieren. Dat winkeltje was op de oude locatie niet echt aanwezig; er was geen ruimte om de producten uit te stallen. Door de verhuizing hebben we het winkeltje wel kunnen realiseren. Het wordt inmiddels door de praktijkassistenten gerund.”

Samen beter
DAP is in 2018 onderdeel geworden van de organisatie Evidensia. De vervulling van de wensen van DAP kon mede daardoor plaatsvinden. DAP is er trots op dat het de verbouw in samenwerking met lokale bouwondernemingen (Domburg, Ben Kraan Architecten en Lok Installateurs) kon realiseren. Door het vertrek van de gezelschapsdieren naar De Vliethoeve is bij paarden nu de mogelijkheid om deze afdeling verder uit te breiden.

Kortom, de dierenartsen van DAP zijn zeer in hun sas met de huidige ontwikkelingen. De verhuizing biedt hen meer mogelijkheden om aan de dieren en hun bazen een nog betere service te verlenen. Samen beter in optima forma!

Meer informatie over Dierenartsenpraktijk Bodegraven: kijk op www.dapbodegraven.nl

Tekst en beeld: Stefanie Peters

Meer berichten