Logo kobr.nl
De scholieren van De Bron overhandigen  de verkeersnotitie aan de wethouder.
De scholieren van De Bron overhandigen de verkeersnotitie aan de wethouder. (Foto: De Bron)

Basisschool De Bron gaat voor verkeersveiligheid

  Human Interest

REEUWIJK - Wethouder Verkeer en Vervoer Inge Nieuwenhuizen bezocht basisschool De Bron in Reeuwijk-Dorp op maandagmiddag 7 september. Zij is lokaal ambassadeur verkeersveiligheid van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk en informeerde de kinderen en hun ouders over de Schoolbrengweek. De Bron grijpt het bezoek van de wethouder aan om haar een notitie over de school-thuisroute te overhandigen. Basisschool De Bron vindt het namelijk erg belangrijk dat de leerlingen veilig naar school kunnen komen.

In het kader van het project School op Seef doet De Bron mee aan de Schoolbrengweek. School op Seef is een lesprogramma dat kinderen helpt om zich veilig en verantwoord te gedragen in het verkeer. Kinderen, het team en de ouders hebben zich hiervoor verdiept in de verkeerssituatie rondom school. De gemeente Bodegraven-Reeuwijk vindt verkeersveiligheid ook een prioriteit en ondersteunt de initiatieven van De Bron van harte.

Schoolbrengweek: lopen of fietsen naar school

Tijdens de Schoolbrengweek, van maandag 14 tot en met vrijdag 18 september, worden ouders en leerlingen opgeroepen om zoveel mogelijk lopend of op de fiets naar school te gaan, want lopen of fietsen naar school is goed voor de gezondheid, goed voor de verkeersveiligheid bij de school, goed voor de verkeersvaardigheid van de kinderen en goed voor het milieu. Daarbij bevordert bewegen de leerprestaties van de kinderen en is het gezellig om samen naar school te wandelen of fietsen.

School-thuisroute

Afgelopen jaar is de verkeerssituatie in de omgeving van de school onderzocht op gevaarlijke knelpunten. Samen met Veilig Verkeer Nederland heeft De Bron de schoolroutes onder de loep genomen. De gemeente Bodegraven, de wijkagenten en het dorpsteam ReeuwijkDorp hebben De Bron geholpen bij het opstellen van een plan met de lastige verkeersknelpunten en de mogelijke oplossingen.

Meer berichten