Gesoigneerd op de fiets in je Reeuwijkse wielrenset | KOBR: het nieuws uit Bodegraven-Reeuwijk
Jan Vermeulen met de poster voor de Reeuwijkse wielrenset.
Jan Vermeulen met de poster voor de Reeuwijkse wielrenset. (Foto: Stefanie Peters)

Gesoigneerd op de fiets in je Reeuwijkse wielrenset

  Human Interest

REEUWIJK - Als fervent wielrenner en trotse Reeuwijker heeft Jan Vermeulen het initiatief genomen voor een Reeuwijkse wielrenset. Jan doet dit niet alleen. Verschillende Reeuwijkse ondernemers steunen Jans idee en zijn sponsor geworden. Jan: “Ik ben heel erg trots op mijn dorp. En hoe leuk is het in dat geval om in een echt Reeuwijks wielrenpak op de fiets te zitten?”

Al een half jaar is Jan bezig met zijn plan voor een Reeuwijkse wielrenset. Hij was zelfs zo enthousiast over zijn plan dat hij er in het begin nachten wakker van heeft gelegen. Zouden ook andere wielrenners de Reeuwijkse wielertrui zien zitten? Om zijn plan te laten slagen gaat Jan op zoek naar sponsoren, want het zou mooi zijn als Reeuwijkse ondernemers straks prijken op de rug en benen van Reeuwijkse coureurs. Het is overigens een idee waar Jan zelf geen cent aan verdiend. Hij kent de jongens van slagerij Van Meurs, die hebben een eigen wielrengroepje, en Kijk@deKruif is ook iemand met een grote pedaalliefde. Daarnaast zagen Jumbo, Schoenenhuis Kaars en ’t Kaashuys het idee van Jan zitten. Ook Nomen Tweewielers kan natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken. Voor het ontwerp van de wielrenset heeft Jan contact met 36cycling in Waddinxveen. Jan: “Zij maken de mooiste pakken van een supergoede kwaliteit, met heel goed zeem. Ze maken ook pakken voor professionele renners.” Ondertussen peilt Jan bij andere coureurs wat zij ervan vinden: positieve reacties alom. En nu staat alles in de steigers om lekker door te kachelen.

De sponsoren zijn geregeld. De afspraken over het ontwerp en het maken van de kledij zijn gemaakt. De posters zijn opgehangen bij de ondernemers. Het formulier om aan te kruizen waar de coureur ‘goesting’ in heeft - naast een wielrenset zijn ook jassen, windstoppers, winterkledij, et cetera te krijgen - is opgesteld en de paskleding ligt klaar: vanaf maat 116 en ook voor dames. Maar… dan is er corona. Jan: “Als mensen een setje willen, dan kunnen ze bellen of mailen en dan gaan we dat regelen. Alleen is het door corona lastig om mensen op dit moment de kleding te laten passen. En het is toch wel belangrijk om te passen, want straks zit het pak niet goed.”

Gangmaker
Desondanks mag corona de pret niet drukken. Coureurs kunnen zich gewoon aanmelden en zodra het mogelijk is, kunnen ze komen passen. Dat kan bij Jan thuis en ook bij Kijk@deKruif. Het duurt dan zes weken om het pak te leveren. Maar dan heb je ook wat en rijd je begin april rond in een heel mooie Reeuwijkse wielrenset! Jan: “Ik houd zelf van kleurrijke wielerkleding, maar het valt me op dat veel renners rijden in donkere kleding. Dan ben je minder goed zichtbaar. Deze wielrenset heeft mooie kleuren en vergroot je zichtbaarheid. Bovendien is alles op elkaar afgestemd: de broek, de shirts en de sokken. Het allermooiste lijkt het me als we straks met een mannetje of twintig in deze wielrenset een rondje gaan fietsen en mooie foto’s maken bij de sponsoren.” Op de poster ziet het er in ieder geval zeer gesoigneerd uit. Jan en de Reeuwijkse ondernemers krijgen vast een kus van de kissmiss voor dit mooie initiatief!

Interesse? Mail naar kijk@dekruif.vision of bel Jan Vermeulen tel. 06-53451811.

Meer berichten