Afbeelding
Foto: Wim de Boevère

Classic Car Cruise Night aan de Reeuwijkse Plassen

Human Interest

Op een van de grote parkeerterreinen van het Reeuwijkse Hout vond het donderdagavond 22 juli vanaf 19.00 uur een gezellige bijeenkomst plaats van klassieke gemotoriseerde voertuigen. Vanaf de aanvangstijd werd het terrein gestaag voller en voller. Er verzamelden zich zo’n 150 voertuigen. Niet alleen klassieke auto’s, ook bromfietsen en motoren, in een conditie alsof ze zojuist uit de showroom waren gereden. Ze stonden samen met hun eigenaren te pronken in de avondzon. (Beeld: Wim de Boevère)

Bij de auto’s was er een grote diversiteit in echte klassiekers, van zeer groot tot heel klein en van heel verschillende merken, zoals VW, Buick, Pontiac, Chevrolet, Saab, Fiat, Trabant, Porsche en Ford Mustang. De leeftijd van de voertuigen overschreedt in bijna alle gevallen het aantal jaren van de huidige trotse eigenaren ruimschoots. Ook prachtige motoren en bromfietsen uit die ‘goeie ouwe tijd’ waren in forse getale aanwezig en ook die waren allemaal blinkend in een welhaast ongelooflijke tip-top conditie. Harley Davidson, Kreidler, Zündapp, Puch en nog diverse andere merken van de twee- en driewielers konden door de ruim 250 bezoekers worden bewonderd. 

Ook de politie kwam nog even belangstellend polshoogte nemen en constateerde dat alles veilig en netjes werd georganiseerd. Zowel de organisatoren alsook de deelnemers hebben een geweldige ontmoetingsavond gehad. Er zijn veel tips en contacten uitgewisseld en tegen tien uur was het parkeerterrein weer schoon en verlaten.

Tekst en beeld(en): Wim de Boevère

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
!