Afbeelding
Foto:

Op de bres voor vluchtelingen

Human Interest

De tragische ontwikkelingen in Oekraïne en de grote stroom van vluchtelingen naar aangrenzende landen hebben in Waarder een grote inzamelactie op gang gebracht. Een opvallend voorbeeld daarvan zijn Anisa en Hadassa, die samen met een van de Plus geleende boodschappenwagen van deur tot deur zijn gegaan. 

De stichting Waarder helpt Roemenië heeft dienst kunnen doen met hun bekende contact- en inzameladres, maar dan nu ten bate van de inwoners van het Roemeense buurland Oekraïne. Aan de oproep om te helpen en bij te dragen is breed gehoor gegeven, want binnen een korte tijd stonden de gang en de huiskamer bij de familie Van Eijk tot aan het plafond vol met dozen kleding en levensmiddelen.

In nauwe samenwerking met de stichting MeHoRo (Meerkerk Hongarije Roemenië) is er een hulptransport georganiseerd voor de vele vrouwen en kinderen die vanuit Oekraïne naar Roemenië zijn gevlucht. Stichting MeHoRo heeft in Roemenië in de plaatsen Satu Mare en Nagytarna projecten waar de Oekraïners worden opgevangen. Er gaan veel levensmiddelen, kleding en andere hulpgoederen mee. Met veel dank aan allen die hieraan belangeloos hebben bijgedragen, konden zaterdag 5 maart twee volle vrachtwagens naar hun bestemming vertrekken.

!