Logo kobr.nl
Speel-en Werkhoeve
Speel-en Werkhoeve (Foto: )

Schooljaar met Breder Kijken

  Ingezonden

BODEGRAVEN - Op basisschool Speel- en Werkhoeve heeft vrijdag de opening plaatsgevonden van het schooljaar 2020-2021 met Breder Kijken.

De school vindt het van groot belang dat hun leerlingen kennismaken met de wereld buiten het klaslokaal, als aanvulling op wat de leerlingen in de klas van de leerkracht leren. De school wil verder gaan dan de boeken en de leerlingen iets laten zien van de wereld waarin ze leven.

De speciale lessen richten zich op drie thema's: cultuur, natuur en techniek. Dat betekent dat de leerlingen volop genieten van gastlessen en workshops, excursies en bezoekjes aan culturele instellingen. Er is een schooltuin, er wordt meegedaan aan Kijk en Doe kunst- en muziekworkshops en de oude computers worden gesloopt. Verder is er een natuurexcursie, knutselen met Cre@cademy, een bezoek aan het Evertshuis en de bieb en dansen met Studio Forza.

Verkleed

Een aantal leerkrachten opende het Breder Kijken-schooljaar verkleed als tuinman, uitvinder, clown en kunstenaar. Daarna werden de thema's uitgebeeld met een verrassend en origineel schimmenspel. Ook het Breder Kijken-lied werd uit volle borst gezongen: "In de wereld om ons heen ontdekken we steeds meer, snappen we iets niet meteen dan kijken we nog een keer. Zo leren we dingen goed te zien en ook te vergelijken, onze school verdient een tien want we leren breder kijken!"

Meer berichten