Van links naar rechts: Anja Verduijn, Marja Verweij, Marcella Zuidgeest, Yvonne de Groot, Rebecca van Rossum.
Van links naar rechts: Anja Verduijn, Marja Verweij, Marcella Zuidgeest, Yvonne de Groot, Rebecca van Rossum. Foto: Esther Koopman

De Reehorst wandelt voor het leven!

Interview

De Reehorst wandelt voor het leven!

REEUWIJK-BRUG - Op het moment dat de medewerkers van verpleeghuis De Reehorst in Reeuwijk-Brug meermaals geconfronteerd werden met collega’s met kanker, ontstond er een sportief plan: “We gaan 80 kilometer wandelen om zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF, zodat we het gevoel hebben toch iets te kunnen doen, terwijl we soms met de rug tegen de muur staan,” aldus een van de initiatiefnemers. Zaterdag 13 april is het zover!

door Esther Koopman

Zaterdag 13 april om 03.30 uur start de wandeltocht vanuit Hotel de ReeHorst in Ede, op 80 kilometer afstand van het verpleeghuis in Reeuwijk. De 5 initiatiefnemers zullen met elkaar beginnen en iedere 10 à 15 kilometer is er mogelijkheid tot aansluiten of pauzeren. Dit maakt dat de tocht een estafette wordt, die gelopen wordt met enkel collega’s van het verpleeghuis. “We hebben een mooi team verzorging achter ons staan. Er zijn chauffeurs die de logistiek regelen en zorgen dat iedereen op het juiste moment op de juiste plaats is om aan te sluiten. Alle boodschappen zijn gesponsord.”

De sportievelingen hopen in de avond, rond 20.15 uur, te finishen bij verpleeghuis de Reehorst in Reeuwijk. “Het wordt een feestelijke finish, met daaropvolgend een loterij met prijzen die wederom gesponsord zijn. Loten zijn diezelfde avond te koop, voor wie wil, of in de weken voorafgaand aan 13 april aan de receptie van de Reehorst, tegen contante betaling.”

Inspiratie

Vorig jaar op Witte Donderdag, tijdens het programma The Passion, werd een zaadje geplant in het hoofd van Anja Verduyn: “Ik zag mensen meelopen met het verlichte kruis. De een liep voor een zieke moeder, de ander voor een zieke vriend. Ik raakte geïnspireerd en dacht: dat kunnen wij ook doen!” Ze opperde het plan bij collega’s van de afdeling waar ze werkt en het balletje begon al gauw te rollen. 

“Wandelen is laagdrempelig, dus veel collega’s willen een bijdrage leveren en een deel meelopen. Tijdens het wandelen, is er volop tijd om met elkaar in gesprek te zijn. Het zorgt voor een gevoel van saamhorigheid.”

Steun

Die saamhorigheid vinden de dames van de organisatie ook terug bij de steun vanuit allerlei hoeken; meerdere Reeuwijkse bedrijven hebben de actie gesponsord en dragen het initiatief een warm hart toe. Ook het verpleeghuis staat achter de actie: “We zijn heel dankbaar met de steun vanuit de Reehorst. We hebben echt het gevoel dat we dit met elkaar doen.”

De 5 sportieve collega’s van verpleeghuis de Reehorst kijken met een gemengd gevoel vooruit naar de dag dat zij op pad zullen gaan voor het goede doel. “Het zal een dag met een lach en een traan worden”, aldus Yvonne. Haar collega Marja vult aan: ”Emotioneel, maar waardevol!”

Meer informatie

De actie van de collega’s kan nog altijd gesponsord worden, via de website https://acties.kwf.nl/fundraisers/anjaverduyn-heuvelman/de-reehorst-wandelt-voor-het-leven#:~:text=Medewerkers%20van%20verpleeghuis%20de%20Reehorst,de%20financiering%20van%20belangrijk%20onderzoek of via de QR code.
Het team is ook te volgen via de Facebookpagina De Reehorst wandelt voor het leven.

Advertentie

Categorieën