Logo kobr.nl
Foto:

Politici aan het woord: Kansen

  Politiek

Woensdag staat het voornemen van een lokale ondernemer om een casino te openen in de gemeente op de agenda in de commissie Ruimte. Hoe fijn het ook is dat een ondernemer zijn nek uit wil steken, geef ik het voorstel niet heel veel kans. Niet in de laatste plaats omdat het een locatie betreft waar ook mensen in de verleiding kunnen worden gebracht die hun zuurverdiende salaris echt mee moeten nemen naar huis: de vrachtwagenchauffeurs. Vertier voor hen zou ik dan toch meer zoeken in de vorm van een sportschool bijvoorbeeld…

Waar ik wel op in wil zetten, is het creëren van plaatsen voor meer bomen. GroenLinks is de afgelopen maanden bezig geweest met het verzamelen van informatie voor een voorstel dat moet leiden tot behoud van bomen en vergroening van deze gemeente. We spraken met vele betrokkenen en belanghebbenden en kregen bijval en input van bewoners. Zeer gewaardeerd! Zij gaven hun zorgen mee aan ons over de ontwikkeling van het groen in onze gemeente. Zij dachten mee en wezen ook plaatsen aan!

Ik ben een groot voorstander van het vergroenen en ook van verantwoordelijkheid nemen voor dat wat lokaal haalbaar is. Andere partijen en de provincie hoor ik over het belang van het Groene Hart en het behouden van het karakter daarvan. Laten we dat dan invullen met iets natuurlijks als bomen. Dat het klimaat verandert, is namelijk een zekerheid en laten we alle kansen die er zijn om hierop in te spelen en het bij te sturen ook echt aanpakken! Dan zullen we ook zeker genieten en profiteren van de winst die hierin te behalen is, in de vorm van genieten van groen!

Merel van Dijk

GroenLinks

Meer berichten