Gemeente wil parkeerplaatsen op ruim woonperceel

Politiek

NIEUWERBRUG - De gemeente is al geruime tijd druk bezig met de herinrichting van straten in Nieuwerbrug. Op sommige plekken blijft het lastig voldoende parkeergelegenheid te scheppen voor omwonenden. Dat is ook het geval bij een rijtje woningen tussen de Hoge Rijndijk en de Korte Waarder, waar parkeergelegenheid geheel ontbreekt. Door de aankoop van een woning met bijbehorende grond wil de gemeente daar verbetering in aanbrengen.

Tijdens de wekelijkse persbijeenkomst vertelt wethouder Kees Oskam dat het college de commissie Ruimte een voorstel voorlegt om de parkeerproblematiek op te lossen door de aankoop van een woning aan de Hoge Rijndijk. Volgens de wethouder behoort bij de woning een flinke kavel grond waarop ongeveer twaalf parkeerplaatsen kunnen worden aangelegd.

Voor de aankoop wordt een krediet gevraagd van 570.000 euro. In dat bedrag zijn de aanlegkosten van de parkeerplaatsen nog niet meegenomen. Het uiteindelijke bedrag wordt naar verwachting aanzienlijk lager, want volgens de wethouder kan de woning weer worden doorverkocht en is het mogelijk om, na de sloop van een aantal schuren, een deel van het kavel te gebruiken voor de bouw van twee kleine, gestapelde, wooneenheden. Wat de hele operatie uiteindelijk zal kosten, is opgenomen in de grondexploitatie voor het project, maar die blijft ter wille van de aanbesteding van de inrichting, zoals gebruikelijk, geheim.

Met de omwonenden is inmiddels overleg gevoerd. Daarbij is ook het meervoudig gebruik van de parkeerplaatsen aan de orde gekomen, omdat een deel overdag vaak niet wordt gebruikt. Het is volgens wethouder Oskam nog een punt van onderzoek en overleg. Vrij parkeren is een optie, maar ook verkoop of verhuur of het gebruik via een automaatsysteem met dagkaarten is mogelijk.

Tekst: Bert Verver

Advertentie

Categorieën