Afbeelding
Foto: Bert Verver

Gemeentesecretaris vertrekt

Politiek

BODEGRAVEN-REEUWIJK - Gemeentesecretaris Johan de Jager van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk verlaat per 1 juli aanstaande de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Hij gaat dezelfde functie vervullen bij de gemeente Hardinxveld-Giessendam. 

Johan de Jager heeft de functie van gemeentesecretaris, feitelijk de directeur van de organisatie, acht jaar bekleed. In die acht jaar heeft hij de organisatiestructuur flink aangepakt. Johan de Jager heeft zich altijd hard gemaakt voor de gedachte om vanuit ‘buiten naar binnen’ te werken en de dienstverlening naar inwoners veel meer vanuit het gesprek en persoonlijk contact te laten plaatsvinden dan vanuit het papier of een procedure. Medewerkers en leden van het college van B&W werden gestimuleerd gedachten, ideeën en oplossingen vooral op te halen bij inwoners en andere belanghebbenden om deze vervolgens intern met elkaar te bespreken en om te zetten naar concrete acties.

Mede hierdoor staat de gemeente Bodegraven-Reeuwijk inmiddels in gemeenteland bekend als een vernieuwende gemeente. “Een aantrekkelijke werkgever, waar nieuwe en kwalitatief hoogwaardige medewerkers graag komen werken. Johan de Jager heeft,” zo staat te lezen in het gemeentelijke persbericht, “nadrukkelijk bijgedragen aan deze positieve beeldvorming en uitstraling.”

Een publiek geheim is dat zowel binnen als buiten de muren van het gemeentehuis er kritiek was op het functioneren van de gemeentesecretaris. Tegenover medewerkers die hem waardeerden om de ruimte die ze kregen voor persoonlijke ontwikkeling en de wijze waarop de medewerkers en het bestuur nauw met elkaar samenwerken, staan (vertrokken) medewerkers die er minder lovende woorden voor konden vinden. Tekenend is dat deze geluiden altijd ‘off the record’ werden gegeven aan de redactie van deze krant. In de afgelopen jaren is geen van de tipgevers bereid gevonden zijn kritiek publiekelijk te uiten.

Archiefbeeld: Bert Verver

Advertentie

Categorieën