Afbeelding
Foto: Marijke Groot

Dorpsvisie Reeuwijk-Dorp is af!

Politiek

REEUWIJK-DORP - In 2020 is Dorpsteam Reeuwijk-Dorp door de gemeente gevraagd een dorpsvisie te maken als bouwsteen voor de gemeentelijke Toekomstvisie. Afgelopen woensdag overhandigden de leden van het dorpsteam vol trots het resultaat aan de dorpswethouders Kees Oskam en burgemeester Christiaan van der Kamp en presenteerden de visie voor de gemeenteraad.

“Wij vinden het belangrijk om de gemeente te laten weten wat de inwoners van Reeu-wijk-Dorp belangrijk vinden, wat ze willen behouden en wat ze willen verbeteren,” vertelt Ibolya Spierdijk tijdens de presentatie. Daarom haalde het dorpsteam via twee enquêtes informatie op voor de concept-dorpsvisie rond zes thema’s: wonen, winkel, verkeer, duurzaamheid, samenleven en een groene omgeving. Het concept werd nog eens voorgelegd aan de inwoners, waarna het dorpsteam de definitieve versie afrondde.

Maar wat Dorpsteam Reeuwijk-Dorp betreft is dit pas het begin. “We gaan nu kijken hoe we de gestelde doelen kunnen halen. Daarnaast gaan we ervan uit dat we in een vroeg stadium bij de voorbereiding en uitvoering van toekomstige projectontwikkelingen worden betrokken.”

Beeld: Marijke Groot

Advertentie

Categorieën