Afbeelding

Een portie positiviteit

Politiek Politici aan het woord

Vandaag ben ik jarig en trakteer ik jullie graag op een portie positiviteit. Want wat kunnen we trots zijn op onze dorpen binnen Bodegraven-Reeuwijk. Het tomeloze enthousiasme van onze ondernemers, horeca, winkeliers, die hun rug recht houden en genieten van elke koop-lokaal-aankoop. Heerlijk een kopje koffie op het terras, een cadeautje kopen of nieuwe kleding shoppen. Laten we dat vooral lokaal blijven doen, dan houden we onze dorpen levendig en gezellig.

Nog meer positief nieuws waar ik heel graag aandacht aan geef. De saamhorigheid die bleek in Reeuwijk Tempel waar de dijk doorbrak. Oplettende jagers, bewoners, boeren en andere ondernemers hebben met heel snel handelen een groter probleem voorkomen. Toppers zijn jullie! 

In mijn rol binnen de lokale politiek ben ik betrokken bij het Sociaal Domein. Een enorm brede portefeuille met thema’s als welzijn, zorg, gezondheid, onderwijs, werk en inkomen. Thema’s die ons allemaal aangaan, soms lastig op te lossen, maar laten we er in ieder geval ons best voor doen. Dat begint bij jezelf in de samenleving, omkijken naar elkaar, samen tegen eenzaamheid. Gewoon kleine dingen die zo ontzettend belangrijk zijn. 

Zelf vind ik het fijn om een positieve bijdrage te kunnen leveren aan onze dorpen. Verbinden, je betrokkenheid tonen, luisteren en ervaringen uitwisselen. Als raadslid moet je midden in je gemeente staan, zichtbaar zijn en vooral makkelijk te benaderen. Op die manier kunnen we als raad ‘de stap’ naar de gemeente makkelijker maken, open staan voor mensen met vragen of suggesties voor een betere leefomgeving. Elke maand houdt VVD Bodegraven-Reeuwijk een inloop waar iedereen welkom is. 

Tot slot heb ik nog een tip. Maak eens een fietstocht langs onze prachtige polderdorpen Nieuwerbrug, Waarder, Driebruggen, De Meije, Reeuwijk, Sluipwijk en Bodegraven. Geniet van verse streekproducten die onderweg te koop zijn en pak een terrasje. Fijne zomer!

Annemiek Oskam

!