Afbeelding

Dieter

Politiek Politici aan het woord

Dag, mijn naam is Dieter Möckelmann. In ons dorp Reeuwijk kennen veel mensen mij van Zwembad De Fuut. In 2015/16 stond het bestaansrecht van het zwembad ter discussie en zou het dicht moeten. Dat zou toch wat zijn. Is alles bekeken? Kunnen ‘wij’ het niet zelf runnen? Samen met andere enthousiastelingen keken we wat er wél kon en of we het zwembad open konden houden. De rest is bekend, we deden en doen het nu met z’n allen! Het is ONS bad en ieder seizoen genieten duizenden bezoekers van deze mooie plek in Reeuwijk. Iets waar we trots op mogen zijn!

Corona heeft de wereld in zijn grip. Ook in onze dorpen drukken de maatregelen op de dagelijkse gang van zaken. De kunst blijft het, om te kijken wat wel kan. Zo is de wendbaarheid van de groep vrijwilligers bij De Fuut in de afgelopen 2 jaar enorm op de proef gesteld, maar we keken wat er wél kon. En daardoor bleef het bad open. Als je ziet wat deze houding je geeft, is er veel mogelijk. Dat zie ik ook om mij heen in Reeuwijk.

Ik zeg Reeuwijk, want daar woon ik. U woont er misschien ook, of wellicht in Waarder of Sluipwijk, of gaat uw hart uit naar Bodegraven, De Meije, Driebruggen of Nieuwerburg. Logisch, want daar woont ú. Dat dorp in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk is uw thuis. Sinds eind vorig jaar heb ik mij verbonden aan het CDA. En precies dat spreekt mij aan aan deze partij, de dorpsgerichte kijk van het CDA. Ik zal mij dan ook graag inzetten in werkgroepen die zich vanuit een dorp inzetten op innovatie en ‘Fuut-dossiers’. Samen kijken wat er wél kan vanuit de dorpstrots die wij allemaal delen.


Hartelijke groet!
Dieter Möckelmann