Afbeelding

Start woningbouw Hoge Rijndijk in Nieuwerbrug

Politiek

Met het slopen van een muur van het oude transportbedrijf Millenaar & Van Schaik gaf wethouder Jan Leendert van den Heuvel het startsignaal voor de bouw van tien woningen op de voormalige bedrijfslocatie in Nieuwerbrug. Dit in aanwezigheid van de oud-eigenaar, de heer Dirk–Jan van Schaik, en een aantal medewerkers, de kopers en de ontwikkelaars. 

Aan de Hoge Rijndijk worden op de voormalige bedrijfslocatie acht tussenwoningen en twee hoekwoningen gebouwd. Dit plan is ontwikkeld door Steengoed en de NieuweOntwikkelaars. Goudriaan Jongerius Bouw gaat de woningen bouwen. 

Woningmarkt in beweging
Wethouder Van den Heuvel: “Heel fijn dat we hier nu kunnen gaan bouwen. Om de woningmarkt in beweging te houden, is dit soort nieuwbouwprojecten nodig. Het is een mooie kans voor het dorp Nieuwerbrug om binnen de kern nieuwe mogelijkheden te kunnen bieden aan woningzoekers. Door samen te werken met grondeigenaren en ontwikkelaars kunnen we dit gaan realiseren!” 

De woningen worden gasloos en full-electric, waardoor de huizen een laag energieverbruik krijgen. Ze zijn voorzien van een eigen privé-parkeerplaats. Daarnaast komen er aan de kant van de Hoge Rijndijk nog dertien openbare parkeervakken, ter vervanging van de huidige langsparkeerplaatsen op de weg. De woningen zijn inmiddels verkocht of bijna verkocht. Voor meer informatie zie www.rijndijkwonen.nl

Advertentie

Categorieën